News Flash:

AMATORISM! Cine-i vinovat pentru pierderea celor mai buni juniori ai Iasului?

14 Ianuarie 2014
1222 Vizualizari | 1 Comentarii
Florin Prunea 1
• CSMS Iasi a pierdut in aceasta iarna doi dintre cei mai importanti tineri jucatori, Adrian Avramia si Andrei Herghelegiu • Iasul a investit in doi internationali de tineret pe care ar fi putut încasa multi bani • Cei doi s-au saturat sa stea pe salarii mai mult decât modice de aproximativ 1000 de lei (nu de euro!) pe luna si au semnat cu CSU Craiova, club de care apartin din vara

Iasul a pierdut în aceasta iarna doi dintre cei mai importanti tineri jucatori, Adrian Avramia si Andrei Herghelegiu, doi internationali de tineret în care CSMS a investit si pe care ar fi putut încasa multi bani, poate chiar sute de mii de euro. Nu acum, ci în viitor. Cei doi s-au saturat sa stea pe salarii mai mult decât modice de aproximativ 1000 de lei (nu de euro!) pe luna si au semnat cu CSU Craiova, club de care apartin din vara.

Cum s-a putut ca un club care se vrea profesionist sa piarda gratis doi jucatori de viitor? Cine este vinovat de aceasta gafa? Toti cei implicati ridica din umeri, nu-si asuma vreo vina si arunca „pisica” pe ceilalti conducatori care s-au perindat pe la club. Cu totii îl arata totusi cu degetul pe impresarul jucatorilor, Ionel Coduban, cel care a negociat cu clubul în numele jucatorilor, cel care i-a sfatuit în cele din urma pe internationalii de tineret sa nu semneze prelungirea contractelor cu Iasul si sa aleaga Craiova. Acesta nu a facut decât sa-si urmareasca propriul interes, precum si pe al celor doi jucatori, dar la interesul clubului nu s-a gândit nimeni. Ori daca s-a gândit, nu s-a facut suficient pentru ca jucatorii sa ramâna.
Primul vizat pentru acest esec este chiar presedintele executiv al gruparii din Copou, care pastoreste clubul de aproape trei ani. Florin Prunea nu-si asuma, însa, absolut nicio vina în cazul celor doi jucatori, de fiecare data când a fost deschis acest subiect ridicând din umeri si plasând vina conducatorilor dinaintea lui. “Nu am nicio vina în privinta contractelor celor doi jucatori, asa le-am mostenit de la cei care au fost înaintea mea”, a spus de fiecare data Florin Prunea.

Florin Prunea stia ca a pierdut jucatorii

Asa este, dar întrebarea este de ce Prunea nu a facut ceva pentru a renegocia din timp contractele celor doi jucatori, stiind ca în iarna lui 2013 intra în ultimele sase luni de contract si pot pleca gratis. Sau atunci când a negociat pentru prima data acest lucru, iarna trecuta, de ce nu le-a oferit o suma cât de cât decenta celor doi ieseni, la fel cum s-a întâmplat cu unii jucatori adusi la Iasi în ultimii ani, fara sa confirme.

În fiecare pauza competitionala, oficialul din Copou a renegociat contracte cu mai multi jucatori. Unora li s-a redus salariul, unii au ramas la club fara sa joace, pe bani, buni, iar altii au fost adusi, în ciuda vârstei lor înaintate, pe salarii de câteva mii de euro. În tot acest timp contractele celor doi tineri jucatori au ramas neatinse, Avramia si Herghelegiu continuând sa încaseze, chiar si în Liga I, salarii mediocre pentru un international de tineret, de 1200 de lei pe luna. Conform impresarului celor doi jucatori, prima intentie a lui Prunea de a le mari salariile jucatorilor a avut loc în urma cu un an. “Iarna trecuta ne-am asezat la discutii cu domnul presedinte Prunea, dar nu ne-am înteles. Ei au oferit o suma, iar noi nu am acceptat-o. Era undeva în jurul a 1.000 de euro, o suma mica. Daca dumneavoastra credeti ca pentru un international de tineret salariul de 1.000 de euro pe luna la Liga I e mult, nu mai zic nimic”, a declarat Ionel Codoban.

Cine a semnat contractele?

Impresarul jucatorilor, Ionel Codoban, a negociat contractele cu presedintele de la acea vreme, Leo Grozavu, iar actele au fost semnate de Mircea Ursu, actualul vicepresedinte al CSMS. Contractele au fost semnate pe data de 20.07.2011 si înregistrate la Federatia Româna de Fotbal pe 21.07.2011. Daca fostul presedinte Grozavu a facut o gafa la acea vreme, întrebarea este de ce Prunea nu a facut tot posibilul sa o repare. În ciuda experientei sale fotbalistice si a numelui, Florin Prunea, presedinte platit cu bani (publici) grei la club, nu se putea lauda cu experienta manageriala în fruntea unui club înainte de a veni la Iasi, iar acest lucru s-a vazut din plin în Copou. Pe lânga pierderea celor doi jucatori, Prunea se „lauda” cu retrogradarea rusinoasa de anul trecut. Legat tot de jucatori, presedintele iesean a facut mai multe transferuri ce s-au dovedit un fiasco total în ultimii ani, aducând jucatori în vârsta care au jucat foarte putin sau deloc, dar care si-au încasat drepturile. În aceeasi situatie cu Prunea este si fostul presedinte Leo Grozavu, cel care a negociat aceste angajamente si care nu recunoaste acest lucru. „Eu, când am venit la club, am gasit câtiva jucatori cu contracte, printre care si Avramia si Herghelegiu. Nu eu le-am semnat”, a spus Grozavu. Corect spus, nu dânsul le-a semnat, dar le-a negociat. Iata doi fosti presedinti de care se leaga acest esec: Grozavu si Prunea. Unul a negociat contractele, celalalt le-a pastorit si nu a fost în stare sa convinga doi tineri sa continue la echipa la care s-au format. Chiar daca i-a sprijinit ulterior, chiar daca a încercat cu insistenta în ultima perioada. Poate prea putin, si cu siguranta, prea târziu. Timpul va demonstra cine a avut fler cu în acest caz. Craiova, acum, când a investit în jucatori si le-a oferit contracte mai mari în liga secunda, ori Iasul, care s-a zgârcit în ultimul an si le-a pus pe masa celor doi jucatori contracte mici si pentru liga secunda, desi echipa era în Liga I.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

adrian avramia andrei herghelegiu csms salarii csu craiova
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

vio  | #1262
Sa zicem ca aceste contracte au fost negociate de Grozavu si semnate de "Badia Ursu",un manager bun asa cum se considera Prunea,trebuia IMEDIAT sa repare gafa celor 2,dar probabil nu a avut interes sau chiar este vorma de "AMATORISM" in managementul actualului presedinte ??!!
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - Sport.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1588 (s) | 35 queries | Mysql time :0.022871 (s)