News Flash:

Bomba in Liga I! Negocieri intense pentru preluarea Petrolului. Datoriile sunt uriase

23 Aprilie 2015
758 Vizualizari | 0 Comentarii
Directorul executiv al FC Petrolul, Alexandru Crangu, a declarat ca negociaza preluarea clubului de catre un grup de oameni de afaceri, însa a precizat ca aceasta este o procedura de durata. "Niciuna dintre cele trei variante vehiculate în presa ca fiind interesate de preluarea clubului nu este reala. Negociem de mult timp cu alta entitate, al carui nume nu îl pot divulga".

Tot ce pot sa spun este faptul ca banii nu constituie problema. O tranzactie de genul acesta implica foarte multe componente, pasii trebuie facuti pe etape. Cei interesati de preluarea Petrolului îsi doresc imagine, nu profit", a spus Crângu, la postul local de televiziune Wyll TV.

Oficialul "lupilor galbeni" a afirmat ca posibilii viitori actionari si-au aratat intentia de a achizitiona si Stadionul "Ilie Oana". "Au spus ca vor sa cumpere la pachet cu clubul si stadionul. De fapt, noi ne-am exprimat intentia de a cumpara stadionul acum aproape un an", a completat Crângu.

Directorul executiv al prahovenilor a mentionat ca i-a sfatuit pe oamenii de afaceri care ar dori sa cumpere clubul sa construiasca un nou stadion în afara orasului. "Acum le-am sugerat sa facem, cu 25 de milioane de euro, alt stadion, în afara orasului, iar varianta le-a surâs. Pentru proiectul noului stadion, care sa includa si o academie de juniori".
FC Petrolul are datorii de aproximativ 8,1 milioane de euro (35.728.250 lei) catre 75 de creditori înscrisi la masa credala, cea mai mare suma fiind catre Administratia Judeteana a Finantelor Publice Prahova, peste doua milioane de lei.

Datoriile sunt uriase

Petrolul are datorii de aproximativ 8,1 milioane de euro (35.728.250 lei) catre 75 de creditori înscrisi la masa credala, cea mai mare suma fiind catre Administratia Judeteana a Finantelor Publice Prahova, peste doua milioane de lei, conform tabelului preliminar al creantelor, scrie Mediafax. Gruparea prahoveana are o creanta bugetara de aproximativ 1,5 milioane de lei catre Consiliul Local Ploiesti. Conform tabelului preliminar al creantelor societatii aflate în insolventa, salariatii clubului au de recuperat aproximativ 316.000 de lei.

Contra si Mutu, la masa credala

Fostul antrenor al echipei Petrolul Ploiesti, Cosmin Contra, s-a înscris la masa creditorilor cu o datorie de 662.145 lei. Catre jucatorul Filipe Teixeira, Petrolul are o datorie de 512.500 de lei si de 485.000 de lei catre agentul acestuia, Marcelo dos Santos Cipriano.

Fostul atacant Adrian Mutu s-a înscris la masa credala cu suma de 309.000 lei, la aceeasi categorie, chirografara, aflându-se si jucatorii Peterson Pecanha (234.399 de lei), Haubert Guilherme (22.517 lei), Ovidiu Hoban (110.357 de lei), Sony Alcenat (112.564 lei), Mircea Bornescu (160.680 de lei), Abel Camara (147.879 de lei), Pablo de Lucas (161.121 de lei), Andrei Peteleu (176.130 de lei), Geraldo Alves (152.734 de lei) si Toto Tamuz (419.358 de lei).

De asemenea, finantatorul Dan Capra s-a înscris la masa credala cu o creanta chirografara subordonata în valoare de 110.314 lei, iar Maria Clarisa Vârceoroveanu, sotia omului de afaceri, cu 896.028 de lei.

Din categoria creantelor chirografare se remarca SC Servicii de Gospodarire Urbana Ploiesti SRL, cu 1,6 milioane de lei, SC Weco TMC SRL, cu 518.938 de lei.
Tribunalul Prahova a admis la 6 februarie cererea societatii care administreaza clubul Petrolul Ploiesti de deschidere a procedurii generale a insolventei. Prima sedinta a Adunarii Creditorilor a fost stabilita pentru 25 aprilie.

Criza a început la finalul anului trecut

Petrolul Ploiesti traverseaza o criza financiara de la sfârsitul anului trecut, actionarii Daniel si Nicolae Capra, precum si directorului general al clubului, Marius Bucuroiu, fiind acuzati de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 15 milioane de euro.

Primul club de fotbal din România care a intrat în insolventa a fost Rapid, instanta admitând deschiderea procedurii de reorganizare la 7 decembrie 2012. Ulterior, alte opt cluburi de Liga 1, Gloria Bistrita, Universitatea Cluj, Otelul Galati, FC Vaslui, FC Dinamo, CFR Cluj, Petrolul Ploiesti si FC Brasov au intrat în insolventa. Dintre acestea, în momentul de fata doar sapte mai activeaza în primul esalon, Gloria Bistrita si FC Vaslui fiind dezafiliate de Federatia Româna de Fotbal.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fc petrolul alexandru crangu afaceri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sport.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1754 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029194 (s)