News Flash:

Canotaj

Canotoarele de la lotul olimpic se muta in Antalya

28 Ianuarie 2012
907 Vizualizari | 0 Comentarii
canotaj
Lotul olimpic feminin de canotaj, format din 19 sportive, va pleca duminică într-un cantonament la Fethiye (Turcia), care va dura pană pe 3 martie, anunţă site-ul oficial al Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti.

''Acest cantonament la 'apa caldă' ne dă posibilitatea de a începe mai repede pregătirea specifică, deoarece în acest an olimpic toate competiţiile încep mai devreme. De exemplu, pe 4-6 mai avem prima regata de verificare în cadrul Cupei Mondiale, la Belgrad, şi pe 20-22 mai regata de calificări la Lucerna'', a declarat antrenorul lotului olimpic feminin, Mircea Roman.

''Obiectivele pregătirii sunt împărţite. Avem sportive care se pregătesc pentru calificarea a 1-2 bărci la proba cu vasle şi grupa care va urmări obţinerea varfului de formă la Olimpiadă. Această împărţire a lotului este normală într-un an olimpic, cand se doreşte o participare mai mare. Pentru grupa calificată, este o perioadă de permanentă evaluare şi de găsire a structurii de bază a bărcii de 8+1, iar barca de 2 este a consacratelor Viorica Susanu şi Georgeta Andrunache, bineînţeles dacă nu va confirma o altă pereche de sportive un timp mai bun'', a mai spus Roman, precizand că în acesta perioadă se urmăreşte creşterea rezistenţei specifice prin parcurgerea a 800 km de vaslit pe apă, perfecţionarea tehnicii individuale şi în echipă, creşterea potenţialului motric prin antrenamente de forţă şi ergometru.

Roman s-a arătat un pic îngrijorat pentru sportivele care au copii, ''nu ştiu cum vor rezista emoţional la 5 săptămani de cantonament, în care au nevoie de toată implicarea şi concentrarea pentru îndeplinirea obiectivelor pe care ni le-am propus''.

Mircea Roman a subliniat că are încredere în sportive, ''dar ea trebuie hrănită serios la fiecare antrenament, pentru a fi satisfăcută. Apreciez spiritul competitiv pe care îl remarc în acesta perioadă la toate componentele lotului''.

Dintre cele 19 sportive care fac deplasarea la Fethiye, 10 sunt de la Dinamo, Teodora Talida Gadoiu, Gabriela Lupaşcu, Cristina Ilie, Ioana Crăciun, Andreea Boghian, Nicoleta Albu, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru, Viorica Susanu şi Georgeta Andronache. Din lot fac parte si iesencele Irina Dorneanu si Mihaela Petrila.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

georgeta andrunache
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sport.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1430 (s) | 24 queries | Mysql time :0.011312 (s)