Actualitate

Strivit de maxi-taxi

Publicat: 06 apr. 2001
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Strivit de maxi-taxi
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:21731;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Un pensionar a fost grav accidentat pe bulevardul Nicolae Iorga si a murit la spital

Un tragic accident de circulatie soldat cu moartea unui pensionar de 64 de ani s-a produs, ieri dimineata, pe bdul Nicolae Iorga din Iasi. Vehiculul care l-a ucis, un maxi-taxi, era burdusit cu calatori la acea ora. Batranul se angajase in traversarea strazii prin loc nepermis si, la un moment dat, s-a intors din drum.

Ieri dimineata, in jurul orei 7,00, trecatorii de pe bdul Nicolae Iorga, din zona Bazarului, au asistat ingroziti la un tragic accident de circulatie ce s-a soldat cu moartea unui batran. Petru Sandulescu, pensionar, a fost strivit de asfaltul bulevardului de un maxi-taxi incarcat de calatori la acea ora. Autovehiculul, supraaglomerat, a trecut peste trup, iar pasagerii au putut simti socul rotilor. „Nu stiu ce s-a intamplat, stiu doar ca soferul a franat brusc si am fost aruncati unul peste altul. Cand am coborat, l-am vazut pe batran, care nu mai misca. A fost luat imediat la spital si nu stiu ce a mai fost cu el”, ne-a declarat un martor al accidentului.
Victima a murit la Spitalul de Neurochirurgie, in ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-l salva. Soferul masinii, Relu Velichi (24 ani, din satul Moscu, comuna Targu Bujor, judetul Galati) nu avea atestat pentru a putea transporta calatori cu maxi-taxi. Politistii il cerceteaza pentru acest accident, dar se pare ca nu este vina lui. „Batranul a incercat sa traverseze strada prin loc nepermis, disnpre stanga spre dreapta in raport cu pozitia masinii care a trecut peste el. S-a razgandit si s-a intors brusc din drum si a fost izbit violent”, ne-au spus ofiterii de Politie Rutiera.
Autovehiculul apartine lui Ilie Colt (Braila) si a fost inchiriat, prin notariat, firmei Intertranscom, care are licenta pentru transport persoane valabila pana in luna octombrie 2001. Masina va fi supusa unor expertize tehnice, pentru a se constata eventualele defectiuni.
Iulian MOFTEESCU

Adauga un comentariu