National

Mafia liberalilor din Iasi

Publicat: 03 nov. 2002
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mafia liberalilor din Iasi
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:36185;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Consilierul municipal Carmen Gradeanu si-a facut publica demisia din PNL •Tandemul Fenechiu-Prisecaru taie si spanzura la PNL Iasi •Munca „la negru” in PNL

Dupa cum anticipam, liberalii au mai pierdut un consilier local. Ieri, Carmen Gradeanu, care a fost si sef al Biroului de Presa al PNL Iasi si-a facut publica demisia din acest partid motivand ca nu mai poate activa intr-o organizatie politica structurata pe principii mafiote. „Nu ma pot identifica cu o organizatie de tip mafiot care s-a pus la dispozitia tandemului Relu Fenechiu – Radu Prisecaru”, a declarat ieri consilierul local Carmen Gradeanu, care a profitat de prilej pentru a dezvalui presei toata structura relationala din filiala locala a PNL Iasi. Gratie acestei structuri, conform spuselor lui Carmen Gradeanu, vicepresedintele Relu Fenechiu si secretarul coordonator Radu Prisecaru ar invarti dupa bunul plac tot ce misca la PNL Iasi. Astfel, presedintele organizatiei municipale de tineret, Mugur Cozmanciuc, ar fi asociatul lui Prisecaru la firma acestuia – SC Palora Consulting SRL; Paul Kmen, presedintele organizatiei judetene de tineret, este de asemenea actionar la aceeasi firma apartinand lui Prisecaru; in structura conducerii organizatiei de tineret s-ar mai afla si Adrian Caliman, care este var cu acelasi Prisecaru.

Grup de interese

Parohia lui Relu Fenechiu, dupa cum dezvaluie Carmen Gradeanu, se arata mult mai mare. Aici ar figura: Cristian Antoniu (vicepresedinte al organizatiei municipale de tineret – angajat la Fene Grup, firma lui Relu Fenechiu), Flavius Ionita (vicepresedinte al organizatiei judetene de partid – asociat in firma La Rocca SRL, apartinand lui Fenechiu), Tudor Chiuariu (avocatul lui Fenechiu) – promovat in comisia juridica la nivelul central al PNL, Dana Chirimbuta (secretara la PNL angajata pe acest post la recomandarea nasului lui Fenechiu), Anca Tocariuc (secretar al organizatiei judetene de partid si, in acelasi timp, secretara angajata a lui Relu Fenechiu la Camera de Comert si Industrie Iasi, unde este vicepresedinte. La toata aceasta lista se adauga Dorina Isopescu, noua presedinta a organizatiei de femei si Andreea Rusu, vicepresedinta a organizatiei de femei (angajata lui Relu Fenechiu).
Dupa cum se poate remarca, lista este impresionanta. Nu a fost clarificata pozitia presedintelui Dumitru Oprea, care, la o prima estimare, pare sa aspire la pozitia de marioneta a tandemului Fenechiu – Prisecaru.
Carmen Gradeanu si-a mai exprimat nemultumirea pentru faptul ca a lucrat la sediul PNL Iasi „la negru”, deci fara carte de munca, desi a solicitat acest lucru cu un an in urma. S-a ales in schimb cu amenintari cum ca va fi zburata din partid cu bagaje cu tot, ba chiar ca va lua si bataie. Pentru reglarea acestei probleme, Carmen Gradeanu a sesizat oficial Inspectoratul Teritorial de Munca si a anuntat ca va depune in acest sens si o plangere la Judecatoria Iasi. In aceste conditii, demisia consilierului Carmen Gradeanu din PNL era mai mult decat previzibila. (F.A.)

Adauga un comentariu