News Flash:

Box

Corina Carlescu vrea sa calce pe urmele lui Lucian Bute: "Visez la titlul mondial"

26 Martie 2012
1666 Vizualizari | 0 Comentarii
Corina Carlescu
Corina Carlescu, prima noastră campioană europeană a boxului profesionist feminin, îşi doreşte să-şi apere centura EBU a categoriei semimuscă în Romania şi apoi să atace un titlul mondial.
Corina Carlescu a cucerit titlul european a învins-o prin KO în repriza a 5-a pe belgianca Yolaine Lin De Lauf, deţinătoarea centurii, într-un meci desfăşurat la Hainaut (Belgia), programat iniţial pentru 10 reprize de cate 2 minute. Carlescu, 24 de ani pe 29 martie, a reuşit a opta sa victorie la profesionism (5 prin KO), palmaresul său cuprinzand şi 4 eşecuri şi un egal. Sportiva ieşeană Corina Carlescu, alături de antrenorul ei Mihai Constantin, şi-a prezentat centura europeană cu prilejul unei conferinţe de presă organizată de preşedintele FRB, Rudel Obreja, şi sponsorul Sorin Florea, patronul Casino Merkur, care a premiat-o pe pugilistă cu 1.500 euro.

''Mă bucur că am reuşit să aduc această centură acasă, în Romania. Mi-aş dori pe viitor, cu susţinerea preşedintelui Rudel Obreja, un meci pentru un titlu mondial, pe care mi-l doresc foarte mult şi o să muncesc foarte mult pentru asta. Mi-aş dori să urmez paşii lui Lucian Bute, să obţin un titlu de campioană mondială. Ii transmit cu ocazia asta, pentru că Bute va lupta pe 26 mai în Anglia, mult noroc şi să dea Dumnezeu să caştige meciul aşa cum am caştigat eu acasă la belgiancă, aşa să caştige şi el acasă la englezi'', a declarat Corina Carlescu, cu prilejul unei conferinţe de presă.

Rudel Obreja i-a făcut o surpriză campioanei europene cand a anunţat că a fost invitată să asiste, împreună cu antrenorul ei, la meciul lui Bute de la Nottingham. ''Are asigurat transportul şi biletul de meci la această gală, va fi cu noi în tribune''.

''E un motiv de mare mandrie pentru noi, şi de bucurie în acelaşi timp. O felicităm pe ea şi pe antrenorul ei Mihai Constantin. A fost o misiune dificilă pentru ei şi-au asumat-o şi au reuşit. Sperăm să păstreze cat mai mult titlul, dar vreau să reamintesc că e uşor să ajungi sus, însă e mai greu să te menţii în varf. Ea intră în istoria boxului romanesc şi va rămane acolo. Aşa cum Mihai Leu a fost primul campion mondial din istoria boxului romanesc, Corina Carlescu va fi de azi înainte prima campioană europeană a boxului profesionist feminin'', a declarat Rudel Obreja.

Antrenorul Mihai Constantin a evocat împrejurările acestui meci de titlu european, în care staff-ul belgiencei a uzat de toate tertipurile pentru a păstra titlul european. ''Am avut probleme încă de la început. Am avut parte un un cantar oficial incorect. Corina are de obicei 49 kg, iar acel cantar a arătat 47 kg, deşi o cantărisem în cameră cu 5 minute înainte. Bănuiesc că s-a umblat la cantar pentru ca belgianca, cu 2 kg în plus, să se încadreze în limitele categoriei. Ne-am dat seama că nu aveam nicio şansă, acasă la belgiancă, pentru un meci normal de 10 reprize. Corina s-a dus la bătaie din prima repriză şi a reuşit după repriza a 4-a s-o facă pe adversară groggy şi nu a mai putut continua. Noroc că în sală era preşedintele EBU, că altfel era posibil să se fi dat un 'no-contest', sau o altă decizie. A fost o mare surpriză, să lupţi cu o adversară neînvinsă şi s-o baţi la ea acasă, cu tot publicul, împotriva tuturor. Şase luni centura este a noastră, ne dorim foarte mult să luptăm acasă la noi''.

''Mi-am dorit foarte mult să caştig această centură, şi pentru că în trecut am mai luptat pentru alte 2 centuri, dar nu le-am caştigat din cauza unui arbitraj părtinitor. Nu pot realiza încă faptul că am reuşit să aduc centura acasă, dar sunt extraordinar de bucuroasă. A fost un meci foarte greu, dar dacă nu îmi impuneam un ritm agresiv de la început nu cred că aş fi ajuns să caştig la puncte meciul. Centura asta e totul pentru mine'', a adăugat Corina Carlescu. Conform regulamentelor, Carlescu îşi va putea apăra titlul european în compania unui adversar ales şi agreat de EBU, iar următorul adversar va fi obligatoriu şi impus de EBU.

Corina Carlescu a început boxul la 14 ani şi a cucerit 2 titluri naţionale, înainte de a face pasul către profesionism după 3-4 ani. A cochetat şi cu kick boxingul, dar a ales boxul în final. Unul dintre modelele din box ale Corinei este Mike Tyson, cu care a avut şansa să se întalnească şi să vorbească la Constanţa. ''Mi-a plăcut şi îmi place Mike Tyson, cu o agresivitate care mă reprezintă şi pe mine. L-am şi cunoscut acum caţiva ani, la o selecţie la Constanţa. Am vorbit cu el în engleză şi i-am spus că voi lupta şi el mi-a spus s-o faci KO pe adversara ta. Eram la mare şi m-am aruncat în apă de bucurie. Apoi, la meci, unde a venit şi el, mi-am făcut adversara KO din entuziasm''.

Carlescu urmează cursurile facultăţii de medicină, profilul Balneofiziokinetoterapie, dar sportul este pe prim plan activităţilor ei.
Sursa: AGERPRES.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

corina carlescu centura ebu sorin florea mihai constantin ebu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sport.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2772 (s) | 23 queries | Mysql time :0.122034 (s)