News Flash:

CUTREMUR in Liga I! Fotbalul romanesc, bagat in temnita!

5 Martie 2014
863 Vizualizari | 0 Comentarii
• Niciunul dintre oamenii implicati in Dosarul Transferurilor nu a scapat de privarea de libertate, toti primind pedepse cu executare • Cel mai surprinzator este verdictul anuntat pentru Gica Popescu • Principalul favorit la câstigarea alegerilor pentru presedintia FRF a fost condamnat pentru o perioada de 3 ani, o luna si zece zile cu executare

Verdictele din Dosarul Transferurilor au zguduit din temelii toate asteptarile, dar si planurile celor opt oameni implicati. Niciunul nu a scapat de privarea de libertate, toti primind pedepse cu executare.

Citeste si: Emotii uriase pentru capii fotbalului romanesc! S-a terminat Dosarul Transferurilor

Cel mai surprinzator este verdictul anuntat pentru Gica Popescu. Principalul favorit la câstigarea alegerilor pentru presedintia FRF a fost condamnat pentru o perioada de 3 ani, o luna si zece zile cu executare. În cazul în care "Baciul" ar fi primi o pedeapsa de maxim 3 ani, el ar fi putut fi condamnat cu suspendare. Candidatii ramasi în cursa pentru postul de presedinte al FRF sunt urmatorii: Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian, Razvan Burleanu, Marcel Puscas si Sorin Raducanu. Alegerile vor avea loc miercuri, 5 martie. Pornit de la o ancheta realizata în 2006 de Gazeta Sporturilor, care a dezvaluit faptul ca suma încasata de Rapid de la Galatasaray în urma trecerii lui Florin Bratu în campionatul Turciei ar fi fost mult mai mica decât cea platita de gruparea de pe malul Bosforului, procesul a debutat doi ani mai târziu. În total, sub lupa magistratilor au intrat 12 tranzactii cu jucatori.

Citeste si: SOC in Dosarul Transferurilor: "Borcea si fratii Becali vor ajunge dupa gratii!"

Curtea de Apel Bucuresti a mai decis marti, pe lânga condamnarea la închisoare cu executare a celor opt oameni din fotbal în Dosarul Transferurilor, obligarea acestora la plata catre partile civile din dosar a aproape 6 milioane de lei. "Obliga, în solidar, pe inculpatii Borcea Cristian si Becali Ioan la plata catre partea civila Liceul cu program sportiv Banatul Timisoara a sumei de 265.000 USD, în echivalent în lei la cursul de schimb al BNR de la data efectuarii platii, la care se adauga dobânda legala de referinta a BNR, calculata de la data ramânerii definitive a hotarârii", se arata în minuta deciziei de marti. De asemenea, CAB îl obliga pe Gheorghe Copos la plata catre partea civila Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a sumei de 63.908 lei si a obligatiilor fiscale accesorii (majorari, penalitati si dobânzi), calculate în conformitate cu legislatia fiscala, de la data scadentei obligatiei de plata si pâna la data achitarii integrale a debitului principal, pentru transferul fotbalistului Dulca Cristian.

Citeste si: Gata cu asteptarea! Astazi se da verdictul in "Dosarul Transferurilor"

Cristian Borcea si Ioan Becali au fost obligati la plata în solidar catre partea civila ANAF a sumei de 609.444 lei si a obligatiilor fiscale accesorii, calculate în conformitate cu legislatia fiscala, de la data scadentei obligatiei de plata si pâna la data achitarii integrale a debitului principal pentru transferul fotbalistului Contra Cosmin.
"Obliga inculpatul Becali Ioan la plata catre partea civila Statul Român - ANAF a sumei de 844.603 lei si a obligatiilor fiscale accesorii (majorari, penalitati si dobânzi), calculate în conformitate cu legislatia fiscala, de la data scadentei obligatiei de plata si pâna la data achitarii integrale a debitului principal (transferul fotbalistului Ganea Ionel)", a mai decis CAB.
Instanta i-a mai obligat, în solidar, pe Jean Padureanu, Ioan Becali, Victor Becali si Gheorghe Popescu la plata catre ANAF a sumei de 328.440 lei si a obligatiilor fiscale accesorii, de la data scadentei obligatiei de plata si pâna la data achitarii integrale a debitului principal, pentru transferul fotbalistului Lucian Sînmartean.

Sentintele anuntate in Dosarul Transferurilor:

George Copos - 3 ani si 8 luni cu executare
Mihai Stoica - 3 ani si 6 luni cu executare
Cristi Borcea - 6 ani si 4 luni cu executare
Ioan Becali - 6 ani si 4 luni cu executare
Victor Becali - 4 ani si 8 luni cu executare
Jean Padureanu - 3 ani si 4 luni cu executare
Gica Popescu - 3 ani, o luna si 10 zile cu executare
Gigi Netoiu - 3 ani si 4 luni cu executare
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dosarul transferurilor george copos mihai stoica cristi borcea
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sport.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1606 (s) | 35 queries | Mysql time :0.022334 (s)