News Flash:

DNA a clasat dosarul privind rezilierea contractului de selectioner al lui Victor Piturca

14 Mai 2015
451 Vizualizari | 0 Comentarii
DNA a clasat dosarul privind rezilierea contractului dintre Federatia Romana de Fotbal si fostul selectioner Victor Piturca, iar antrenorul celor de la Al Ittihad nu trebuie sa achite despagubiri, deoarece "faptele nu exista".

"A rezultat din actele dosarului ca, în cauza, nu poate fi pusa în miscare actiunea penala deoarece, conform contractului invocat în plângere, raporturile de munca pot înceta oricând prin acordul partilor. Plata despagubirilor despre care se vorbeste în plângerea penala ar fi devenit incidenta doar în situatia în care contractul ar fi fost denuntat unilateral de catre oricare din parti", a precizat DNA, pentru Mediafax.

În ordonanta de clasare se subliniaza ca, fiind vorba de un act bilateral, niciuna din parti nu datoreaza niciun fel de despagubiri. "În legatura cu sustinerea din plângere, conform careia nu s-a respectat articolul 35 alineatul 4 litera J1 din statutul Federatiei Române de Fotbal, aceste dispozitii nu se aplica spetei de fata, contractul de munca fiind încheiat si, respectiv, reziliat, exact de aceleasi persoane îndrituite la aceasta; prevederile din statut mentionate se refera la eliberarea din functie ca act de vointa al Federatiei si nu la acordul bilateral de care vorbeam mai sus", sustine DNA.

Dosarul de urmarire penala a fost deschis de DNA dupa ce patronul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a facut o plângere împotriva presedintelui FRF, Razvan Burleanu, legat de rezilierea contractului fostului selectioner Victor Piturca, precizând ca este vorba de abuz în serviciu în acest caz.

Burleanu era acuzat ca i-a reziliat contractul lui Victor Piturca fara a avea aprobarea Comitetului Executiv al FRF. Presedintele federatiei a recunoscut ca, înainte de partida din 11 octombrie 2014, cu Ungaria, din preliminariile Euro 2016, a semnat cu Victor Piturca o anexa la contract prin care selectionerul renunta la clauza de a fi despagubit în cazul în care e dat afara, iar federatia la cea prin care ar fi primit 500.000 de euro daca antrenorul pleca de bunavoie.
La sedinta desfasurata pe 27 octombrie 2014, Comitetul Executiv al FRF nu au votat rezilierea contractului lui Piturca, decizia de încetare a colaborarii cu tehnicianul nefiind supusa aprobarii, deoarece a fost asumata de presedintele Razvan Burleanu.

Tot atunci, Burleanu explica faptul ca FRF nu a fost prejudiciata prin încetarea contractului cu Victor Piturca, precizând ca renuntarea la clauza de reziliere de 500.000 de euro a fost si în "interesul fotbalului românesc". Totodata, seful federatiei a insistat ca membrii Comitetului Executiv au votat decizia Comitetului de Urgenta prin care el era mandatat sa negocieze rezilierea contractului cu Piturca.

În acelasi timp, Burleanu a declarat ca nu putea tine cu forta un antrenor la conducerea echipei nationale si ca Piturca nu era dispus sa plateasca vreo despagubire în cazul în care ar fi plecat. A adaugat însa ca, prin rezilierea contractului, fostul selectioner a renuntat la pretentiile în ceea ce priveste o parte din prima de calificare la Euro 2016.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dna rezilierea contractului victor piturca al ittihad despagubiri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sport.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1575 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019425 (s)