News Flash:

Doina Melinte la Iasi: "Nu sunt bani pentru investitii!"

3 Martie 2012
1480 Vizualizari | 0 Comentarii
Doina Melinte
Ocolit în ultimii ani de Ministerul Tineretului si Sportului în ceea ce priveste bugetul pentru investitii, Iasul nu va primi nici in 2012 bani de la bugetul de stat pentru modernizari si reparatii capitale. Prezenta ieri la Iasi, sefa Agentiei Nationale pentru Sport si Tineret, Doina Melinte, a declarat ca ministerul nu are un buget alocat pentru investitii, toate fondurile fiind directionate catre activitatea olimpica.

Conducerea ANST, împreuna cu cea a Ministerului Educatiei, a efectuat ieri o vizita la sediul Directiei pentru Tineret si Sport Iasi, unde a avut o întâlnire de aproximativ o jumatate de ora cu directorul regional Ciprian Paraschiv si alti reprezentanti ai sportului iesean. La final, Doina Melinte a subliniat ca toata atentia în acest an este canalizata pe activitatea olimpica, bugetul pentru investitii fiind inexistent. „Avem o problema la investitii. În anul 2010, Iasul nu a primit nici un ban pentru investitii, ci doar pentru activitati. La Iasi pot fi atrase fonduri prin diverse activitati, închirieri de spatii sau sali care apartin Directiei. Cât priveste Sala Polivalenta, aceasta necesita lucrari de reparatii si modernizare, dar nu sunt bani. În acest an nu sunt bani pentru reparatii capitale. Acolo trebuie efectuate lucrari la tribune, suprafata de joc, instalatii, dar deocamdata nu avem fonduri. Vom analiza, totusi, toate aceste aspecte, iar la rectificarea bugetara vom vedea de ce fonduri dispunem”, a declarat Doina Melinte.

Fosta mare campioana a apreciat ca România poate obtine 8-9 medalii la Jocurile Olimpice de la Londra, în acest an, si a felicitat Iasul ca a dat lotului olimpic pâna acum doi sportivi. „2012 este an olimpic si deja ne gândim la Londra. Speram ca sportivii nostri sa fie în forma acolo si cred ca vom obtine cam 8-9 medalii la Olimpiada, desi speram la mai multe. Este important ca Iasul are deja doi sportivi calificati la Olimpiada, e o dovada ca sportul iesean are rezultate”, a completat Melinte. Aceasta a avut numai cuvinte de lauda la adresa activitatii Directiei Iesene pentru Sport si Tineret: „Iasul are o Directie cu multe activitati proprii si proiecte, activitatea de aici este intensa. De asemenea, Clubul Sportiv Municipal Iasi are sectii performante, cu multe rezultate bune. Pacat ca activitatea nu este sustinuta mai mult de autoritatile locale, pentru ca Iasul putea avea mai multi sportivi la Olimpiada. Spre exemplu, trei din cei patru sabreri din echipa olimpica sunt de la Iasi”.

La întâlnirea de la sediul Directiei au mai participat ministrul Educatiei, Catalin Baba, inspectorul general al ISJ Iasi, prof. Liliana Romaniuc, si senatorul Mihaela Popa.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

modernizari reparatii doina melinte fondurile conducerea anst londra
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sport.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1498 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012998 (s)