News Flash:

Canotaj

Elisabeta Lipa castiga premii si dupa retragere

14 Februarie 2012
471 Vizualizari | 0 Comentarii
Elisabeta Lipa

Elisabeta Lipă, preşedintele Clubului Sportiv Dinamo şi al Federaţiei Romane de Canotaj, a fost distinsă cu Premiul ''Fair Play Mecenate'', pe care îl va primi cu prilejul unei festivităţi programate pe 4 iulie la Cortona, în Italia.

Elisabeta Lipa a fost desemnată caştigătoare a Premiului Fair Play 2012 şi a titlului de Ambasadoare Fair Play în urma deliberărilor unui juriu format din experţi ai elitei sportive mondiale, pe baza unor principii de etică universală şi sportivă statuate în cadrul acestei asociaţii încă de la înfiinţare (anul 1997), printre aceste principii numărandu-se acceptarea regulilor de joc, respectul pentru adversari, arbitri şi public, combaterea discriminării, a violenţei şi dopingului în sport, etc, se arată într-un comunicat al CS Dinamo.

Premiul ''Fair Play Mecenate'' reprezintă o recunoaştere afirmată de către elita sportului mondial a performanţelor de excepţie care au încununat o carieră sportivă guvernată de spiritul fair play, dar şi a implicării ca preşedinte de federaţie şi de club sportiv într-o nouă viziune asupra sportului de înaltă performanţă pe plan mondial.

''Sportul de performanţă înseamnă, mai înainte de toate, respectarea şi acceptarea regulilor de joc şi a adversarilor. Indiferent dacă eşti caştigător sau învins, onoarea de a participa este a tuturor concurenţilor. Cei care conduc destinele sportului de înaltă performanţă trebuie sa se gandească la sportivi ca la oameni care mai au o viaţă de continuat după ce se vor lăsa de sport. Nu trebuie sacrificat totul pentru obţinerea rezultatelor extraordinare, şi mă refer în primul rand la problema dopajului şi a epuizării psiho-fizice. Rezultatele de excepţie nu trebuie obţinute cu orice preţ, ci mai întai trebuie să ne gandim la asigurarea sănătăţii şi bunăstării acestor oameni. Este inadmisibil ca, în numele îndeplinirii obiectivelor de performanţă, să mai existe juniori care să se accidenteze la antrenamente din cauza suprasolicitării articulare şi musculare. Aceste accidente le pot marca toată viaţa'', declara la un moment dat Elisabeta Lipă.

International Award Association 'Fair Play Mecenate' este o asociaţie înfiinţată în anul 1997 de către Angelo Morelli şi Chiara Fatai, iar în cei 15 ani de existenţă a acordat premii unui număr de 221 personalităţi sportive din 34 de ţări, în cadrul mai multor secţiuni care au legături atat cu sportul, cat şi cu societatea civilă, în general. Juriul care stabileşte caştigătorii este format din personalităţi sportive de nivel mondial de pe toate continentele. Printre laureaţi foşti sportivi precum Valeri Borzov şi Serghei Bubka, Lord Sebastian Coe, Stefka Kostandinova, Mark Girardelli, Frankie Fredericks, Alberto Juantorena, Edwin Moses, Johah Lomu şi multe alte celebrităţi.
Agerpres.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

johah lomu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sport.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1983 (s) | 35 queries | Mysql time :0.051029 (s)