News Flash:

Informatii utile despre Campionatul European de fotbal U21

14 Iunie 2017
6264 Vizualizari | 0 Comentarii

Organizat la fiecare doi ani, Campionatul European U21 este format dintr-o fază de grupe de calificare și, din 2017, o etapă finală de douăsprezece combinate.

Campionatul European U21 își are rădăcinile la sfârșitul anilor 1960, dar s-au înregistrat multe etape în evoluția sa. În prezent, acesta este un turneu bienal.

Cei mai interesanți tineri jucători ai continentului oferă o minunată perspectivă asupra viitorului fotbalului european. Stelele de mâine trec pe aici mai întâi. Italia a triumfat de cinci ori; în 2013 Spania a obținut a patra victorie.

Formatul s-a schimbat de-a lungul anilor, dar motivul de desfășurare al acestui campionat rămâne același. Acest campionat se dorește a fi o piatră de temelie începând cu fotbalul de tineret până la scena internațională completă. Apelul de marcă al marilor jucători care au absolvit școala europeană de fotbal este o dovadă a succesului său durabil. Roberto Mancini, Zinédine Zidane, Rudi Völler, Davor Šuker, Luis Figo, Raúl González și Frank Lampard, sunt doar câțiva din jucătorii care au avut un rol important în transformarea Campionatul U21 într-unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul fotbalistic.

Acest eveniment de prestigiu se bucură astăzi de o recunoaștere la nivel mondial și a evoluat considerabil. Datorită unui asfel de eveniment au apărut și numeroase cote 888sport de pariuri la fotbal.

Din 1976 limita de vârstă a fost modificată la U21, când UEFA a decis că diferența dintre nivelurile U18 și U23 a fost prea mare.

Printre țările câștigătoare ale campionatului se află Italia. Italienii au câștigat de cinci ori campionatul U21, cel mai recent în 2004, când a învins Serbia și Muntenegru cu 3-0 în Bochum.

Italienii au câștigat pentru prima dată titlul în 1992 și au și l-au apărat cu succes doi ani mai târziu, când pentru prima dată semifinalele și finala au fost jucate ca un singur turneu în Franța.

Turneul final a fost extins la opt echipe în România din 1998, când Spania a întrerupt ritmul de succes al Italiei, dar italienii s-au întors pe primul loc în anul 2000, anul în care faza grupelor a fost introdusă în turneul final. Formatul actual a intrat în vigoare în 2002, când Cehia a triumfat în Elveția.

În 2007, evenimentul a fost schimbat (se organizează în ani impari )pentru a evita confruntarea cu Campionatul European al UEFA și cu Cupa Mondială de la FIFA. În acest an Olanda a făcut spectacol pe teren propriu, învingând Serbia cu 4-1 în finală și câștigând trofeul.

Doi ani mai târziu însă, ia bătaie de la Elveția în calificare. Germania a strălucit de această dată. Echipa lui Horst Hrubesch luându-și revanșa în fața Angliei pentru înfrângerea din finala din 1982. A învins-o cu un scor record de 4-0 la Malmo.

Spania a obținut trei victorii în 2011, depășind Elveția cu 2-0 în Danemarca, și doi ani mai târziu și-a păstrat titlul, învingând Italia cu 4-2 în Israel. Suedia a câștigat în 2015 în Cehia.

În acest an, Polonia va găzdui Campionatul European U21. Acesta se va desfășura de pe 16 până la 30 iunie. La acest turneu final vor participa pentru prima dată 12 echipe.

Faza finală din acest an s-a extins la douăsprezece echipe în loc de opt care au concurat la turneul din 2000. Federației de Fotbal din Polonia a fost co-gazdă împreună cu Ucraina la EURO 2012 (cu jocuri în Gdansk, Poznan, Varșovia și Wroclaw), în timp ce în 2006 a organizat finala Campionatului European U19.

La această ediție a campionatului există trei grupe. Din grupa A fac parte Anglia, Polonia, Slovacia, Suedia, din grupa B- Republica Macedonia, Portugalia, Serbia, Spania, iar din grupa C- Cehia, Danemarca, Germania, Italia.

Fiecare echipă va juca împotriva celorlalte trei echipe din grupa lor. Primele din fiecare grupă merg în semifinale. Cea mai bună a doua echipă, de asemenea, merge în runda următoare.

În prima semifinală se vor întâlni câștigătoarea grupei A cu a două câștigătoare din grupa B/C sau câștigătoarea grupei C.

În cea de-a doua semifinală se vor întâlni câștigătoarea grupei B cu cea de-a doua câștigătoare din grupa A/C sau câștigătoarea grupei C.

Program meciuri:

Grupa A: 16, 19, 22 iunie

Grupa B: 17, 20, 23 iunie

Grupa C: 18, 21, 24 iunie

Semifinala 1: 27 iunie

Semifinala 2: 27 iunie

Finala: 30 iunie

Numele stadioanelor pe care se vor desfășura meciurile:

Stadion Kielce, Kielce (Grupa A)

Stadion Lublin, Lublin (Grupo A)

Stadion Gdynia, Gdynia (Grupa B)

Stadion Bydgoszcz, Bydgoszcz (Grupa B)

Stadion Tychy, Tychy (Grupa C semifinală)

Stadion Cracovia, Cracovia (Grupo C semifinală, finală)

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sport.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1583 (s) | 25 queries | Mysql time :0.015074 (s)