News Flash:

KO mortal pentru boxul romanesc

13 Ianuarie 2012
1335 Vizualizari | 0 Comentarii
Rudel Obreja
Federatia Româna de Box si presedintele forului, Rudel Obreja, au fost suspendati de Comisia de Disciplina a Asociatiei Internationale de Box Amator (AIBA), câte trei luni si amendati cu câte 3.000 de franci elvetieni pentru nerespectarea unor decizii anterioare ale comisiei. Potrivit site-ului oficial al AIBA, decizia a fost luata de Comisia de Disciplina a federatiei internationale pe 5 ianuarie, dar nu se precizeaza despre ce hotarâri anterioare este vorba.

Suspendarea Federatiei Române de Box începe la data de 9 ianuarie. Rudel Obreja îsi ispaseste o suspendare de cinci ani, care expira la 20 august 2015, iar noua pedeapsa va deveni activa începând cu 21 august 2015. Federatia Româna de Box tocmai câstigase si ultimul proces pe care îl avea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne cu AIBA, cel în urma caruia forul prezidat de Rudel Obreja fusese exclus din structurile federatiei.

Presedintele FR de Box, Rudel Obreja, a declarat ca atât el, cât si forul pe care îl conduce au fost suspendati de catre AIBA pentru neplata unor amenzi si a precizat ca reprezentantii acesteia sunt niste parsivi, pentru ca au facut publica decizia în aceeasi zi cu cea de la TAS. "Ne-au suspendat pentru ca n-am platit niste amenzi. Pe unele le-am contestat, pe altele nu. În mod normal, trebuie sa facem un calcul cât aveam sa le dam si cât aveau sa ne dea, pentru ca ei au fost obligati de TAS sa ne plateasca niste bani. Noi am platit câteva dintre aceste amenzi, dar nu pe toate. Eu acum nu mai pot ataca decizia decât la comisiile lor, pentru ca ei nu mai recunosc jurisdictia TAS decât pe probleme de dopping. Nu se mai poate îndoi nimeni de parsivitatea lor", a spus, miercuri, Obreja.

Acesta nu întelege de ce AIBA, care a luat decizia suspendarii la data de 5 ianuarie, a facut publica sentinta abia dupa cinci zile. "Între momentul în care au dat decizia si cel în care au facut-o publica au trecut cinci zile. Au tinut-o la cutie ca sa dea în aceeasi zi cu TAS decizia. Au facut-o din doua motive: ca sa ascunda faptul ca am câstigat si au asteptat sa vada daca ne dezafiliaza, pentru ca atunci nu mai aveau pe cine sa suspende", a completat Obreja.

Potrivit acestuia, Federatia Româna de Box a trimis o adresa catre AIBA, în care a întrebat forul international daca si sportivii sunt suspendati în aceste trei luni. "Astazi le-am trimis o cerere celor de la AIBA în care i-am întrebat pe cine suspenda, pe sportivi, pe antrenori, pe oficiali sau pe arbitri, ca daca îi suspenda pe oficiali, eu le transmit sa ma suspende 500 de ani, ca nu ma intereseaza. Ne calca în picioare, iar toate astea ni se întâmpla pentru ca stam aplecati si nu luam atitudine, nimeni nu ne sustine. Daca eram din Germania, Rusia sau Marea Britanie nu se întâmpla asa ceva. Presedintele Comisie de Disciplina este americanul Tom Virgets, care a condus ancheta cu cele 9 milioane de dolari si care a spus ca nu e nimic ilegal, dar si unul dintre cei doi oameni care au venit sa-mi stinga lumina când am organizat conferinta de presa la Jocurile Olimpice de la Beijing", a subliniat Obreja.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

rudel obreja aiba box tas
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sport.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1581 (s) | 35 queries | Mysql time :0.014676 (s)