News Flash:

Ministrul Banicioiu: "Exista deja o forma bruta pentru Legea Sportului"

29 Martie 2013
1137 Vizualizari | 0 Comentarii
banicioiu
Ministrul Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu, a declarat joi, în cadrul conferinţei ''Sportul Romanesc - momentul zero'', găzduită de sediul MTS, că există deja o formă brută a Legii Sportului.

''Nu ne aflăm la prima dezbatere pe această temă, au mai fost întâlniri cu federaţiile şi cu consiliul marilor sportivi. De mulţi ani nu s-a modificat legislaţia în domeniu, dar acum este un moment de efervescenţă şi zi de zi primesc propuneri şi idei bune. Subliniez deschiderea guvernului pentru a modifica legislaţia şi prevederile fiscale. Avem deja o formă brută pentru Legea Sportului şi fiscalitate'', a afirmat Bănicioiu.

Ministrul a precizat că la propunerea fostului mare fotbalist Gheorghe Hagi se doreşte implicarea mediului economic şi a multinaţionalelor în sprijinirea sportului de performanţă din România.

''Un obiectiv principal pe care ni l-am propus este promovarea sportului de masă, trebuie să convingem copiii să se mişte, iar părinţii şi cadrele didactice să-i stimuleze. Astfel, putem avea o populaţie mai sănătoasă'', a adăugat Bănicioiu.

Nicolae Bănicioiu a anunţat că în toamnă va începe prima competiţie naţională: ''Nu ştiu dacă se va numi Daciada, dar dorim ca prima ediţie să fie un succes real''.

Ministrul speră ca după asigurarea celor 30 de minute de mişcare la grădiniţă şi 4 ore în ciclul primar să se ajungă cât mai repede la 4 ore în învăţământul gimnazial şi liceal. ''Vom avea nu numai o populaţie mai sănătoasă, dar şi o bază de selecţie mai mare'', a subliniat Nicolae Bănicioiu.

AGERPRES
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mts legii sportului
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sport.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1822 (s) | 35 queries | Mysql time :0.032050 (s)