News Flash:

Misiunea noastra e sa formam o echipa tanara, competitiva, spune Talnar

9 Ianuarie 2013
480 Vizualizari | 0 Comentarii
Antrenorul principal Cornel Ţălnar, pentru a cincea oară pe banca tehnică a lui Dinamo, a declarat la reluarea pregătirii pentru returul Ligii I că obiectivul său este construcţia unei echipe tinere şi competitive, fără a neglija o posibilă calificare într-o cupă europeană.

Dinamo Bucureşti s-a reunit miercuri cu un lot de 26 jucători, inclusiv jucători din propria pepinieră, la stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, cu o nouă conducere tehnică formată din antrenorul principal Cornel Ţălnar, secunzii Bebe Alexe, Florentin Petre, antrenorul cu portarii Florin Tene şi preparatorul fizic Constantin Niculae.

''Sunt a 5-a oară la Dinamo, în momente grele, poate cele mai grele de data asta. Am mare încredere în băieţii pe care îi preiau de azi, am mare încredere că putem să readucem Dinamo în primul rând prin joc, pentru că sunt convins că tribunele goale s-au datorat faptului că jocul a scârţâit. În această primăvară misiunea noastră este să formăm o echipă tânără, competitivă, cu un joc care să aducă suporterii din nou la stadion şi bineînţeles vom încerca, pentru că distanţa faţă de locurile de cupe europene este destul de mare, să câştigăm tot ce se poate şi dacă e posibil şi un loc de cupă europeană. Acest lucru nu este obiectivul nostru deocamdată, dar ne gândim şi la asta. Vrem să facem tonusul, spiritul lui Dinamo, ca această echipă să joace ceea ce trebuie să joace şi ce a jucat tot timpul'', a declarat Ţălnar.

Noul tehnician dinamovist aprecia că mai are nevoie de doi jucători în apărare şi a confirmat plecările a 4 jucători: ''Părerea mea e că ne mai trebuie obligatoriu un fundaş central şi probabil un fundaş stânga. Galcev şi-a manifestat dorinţa să plece, a plecat Alvarez, a plecat Koulibaly, probabil s-ar putea să mai plece cineva. Cu o pregătire bună, cu atmosferă bună, cu crearea automatismelor de joc să facem o echipă competitivă în această primăvară. Nu cunosc problemele financiare, eu am promisiunea domnului Nicolae Badea şi a domnului Ionuţ Negoiţă că aceste lucruri se vor rezolva''.

Cornel Dinu
, administratorul delegat al clubului dinamovist, şi-a manifestat speranţa că actuala conducere tehnică va reuşi să readucă un fotbal de calitate la Dinamo. ''Acesta e principalul obiectiv, în momentul de faţă, alături de a crea o echipă competitivă şi nu ne vom da la o parte să câştigăm, dacă putem, fiecare meci pe care îl avem în faţă. Dinamo are nevoie de o nouă atitudine, lucru care îl cunosc cei din echipa tehnică şi ceilalţi oameni care sunt cu vechime în tradiţia de fotbal a lui Dinamo. Lotul pe care îl avem este un lot de perspectivă. Sunt convins că din acest punct de vedere ceea ce ne propunem, un joc spectaculos, eficace, un joc care să fie conform tradiţiei lui Dinamo, un joc de atac, un joc de circulaţie, să se materializeze şi în rezultate favorabile, se va realiza. Dar este nevoie şi de răbdare, pentru că avem o pleiadă de jucători tineri, care preluaţi de la echipa a doua, cu care Ţălnar a lucrat în turul de campionat, sunt convins că se vor afirma şi la prima echipă. Noi ştim ce avem de făcut, dar e nevoie de înţelegere, unitate şi de ceva răbdare'', a subliniat Dinu.

Dinamo trece prin momente dificile din punct de vedere financiar, dar Dinu a opinat că important este să se menţină liniştea la nivelul vestiarului şi a valorizat importanţa unui Dănciulescu sau Cătălin Munteanu în noul proiect: ''Cea mai importantă linişte este cea a vestiarului. Eu sunt convins că în formula de la ora actuală, această linişte va fi asigurată din toate punctele de vedere. Există un respect, o înţelegere şi o cunoaştere a jucătorilor, chiar dacă unii sunt mai tineri, alături de pilonii de experienţă care sunt un Dănciulescu, un Cătălin Munteanu, pe care contăm în continuare, nu numai ca jucători în teren, dar şi ca oameni pe care se poate construi şi se pot creşte noi jucători şi o nouă atitudine de joc conform tradiţiei lui Dinamo''.

Dinu a exclus plecarea unor jucători la Steaua, cum ar fi cazul lui Constantin Nica, şi a evocat un precedent din anii '90: ''Nica e jucătorul lui Dinamo, în niciun caz nu va pleca la Steaua. Dinamo nu a ajuns în situaţia să-şi dea jucători crescuţi la ora actuală în propria pepinieră. Poate să existe un plan de perspectivă cum a fost în 1996, 1997, când am început o reconstrucţie tot cu Ţălnar la baza echipei, cu mulţi jucători tineri şi cu experienţă şi am reuşit după 2000, cu o echipă care juca un fotbal plăcut să câştigăm campionatul şi cupa, să ducem în străinătate, şi nu la Steaua, aproape 20 de jucători. A fost o reuşită deosebită, unică pentru o echipă românească în aceşti 20 de ani de haos aşa-zis democratic''.
AGERPRES
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dinamo cornel dinu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sport.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1932 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033557 (s)