News Flash:

Performanta fabuloasa! Ieseanul Ilie Ciotoiu a castigat Cupa Romaniei la haltere

14 Martie 2015
1282 Vizualizari | 0 Comentarii
În perioada 10-13 martie 2015, Sala Olimpia din Capitala a gazduit faza I (calificarile) din cadrul Campionatelor Nationale de haltere pentru juniori (U 20), plus întrecerile din cadrul Cupei României. Clubul CFR Iasi a fost prezent la competitia de la Bucuresti cu sportivii Robert Pintilii (10 ani), Catalin Saraiman (14 ani), Madalina Tibichi (16 ani), Adrian Agafitei (16 ani) si Alina Uglea (12 ani), alaturi de antrenorul Danut Fron.

Citeste si: Ieseanul Ilie Ciotoiu a castigat Cupa Romaniei la haltere

Cu dubla legitimare CSM Cluj-CFR Iasi, la competitia din Capitala a fost prezent si ieseanul Ilie Ciotoiu (19 ani), component al lotului national olimpic de seniori. În cadrul Cupei României, trecut la o categorie superioara (62 kg), Ilie Ciotoiu a cucerit medalia de aur si locul 1 pe podium, cu un total de 241 kg, dupa 105 kg la smuls si un remarcabil rezultat de 136 kg la aruncat. Cu acelasi rezultat, Ilie Ciotoiu s-a calificat si la faza finala a Campionatului National de haltere pentru juniori I. 

Citeste si: Ceferistul Ilie Ciotoiu a luat trei medalii de argint la Europenele de haltere

Ilie Ciotoiu se pregateste în acest an la lotul national de la Bucuresti, pentru a reprezenta România în competitiile internationale, telul suprem fiind participarea la Campionatele Mondiale de seniori de la Houston (Texas, SUA), din luna noiembrie 2015, acolo unde se obtin si calificarile pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016, din Brazilia.

Rezultatele celorlalti sportivi ceferisti ieseni în cadrul C.N. de haltere pentru juniori si cadeti (faza calificarilor la finalele din vara) au fost

Cat. 32 kg: debutantul Robert Pintilii, la numai 10 ani, a smuls 12 kg si a aruncat 14 kg (26 kg în total), comportarea acestuia urmând a fi analizata pentru încadrarea lui în Programul Pierre de Coubertin, la juniori III.
Cat. 56 kg: debutantul Catalin Saraiman, la numai 14 ani, a smuls 25 kg si a ridicat 35 kg (în total 60 kg) si-a s-a calificat la finala de cadeti.
Cat. 58 kg: Madalina Tibichi, la 16 ani, a smuls 55 kg si a aruncat 67 kg (dupa ce a ratat la 70 kg) si cu un total de 122 kg s-a calificat la finala de junioare II, ocupând un onorant loc 6 si în Cupa României.
Cat. 77 kg: debutantul Adrian Agafitei, la 16 ani, a smuls 58 kg si a aruncat 70 kg si cu un total de 128 kg s-a calificat la finala de juniori II.
Cat. 63 kg: marea speranta Alina Uglea (12 ani) a smuls 30 kg si a aruncat 37 kg (a ratat de putin la 40 kg) si cu un total de 67 kg s-a calificat la finala de junioare III.

Citeste si: Ieseanul Ilie Ciotoiu va reprezenta Romania la Europenele din Cipru

De asemenea, in aceasta saptamâna, a avut loc la Bucuresti si Adunarea Generala ordinara a FR Haltere, cu participarea presedintelui Nicu Vlad, acolo unde au fost facute public si clasamentele pe 2014. Pe cluburi, CS CFR Iasi s-a clasat pe locul 4 pe tara, iar halterofilul Ilie Citoiu a ocupat locul 3 în cadrul ierarhiei FRH. În perioada 21-25 aprilie 2015, sectia de haltere de la CS CFR Iasi va fi prezenta la Campionatul National de seniori (calificari) si la Cupa României, tot de la Sala Olimpia din Bucuresti. Dupa cum a declarat antrenorul Danut Fron, vor fi prezenti luna viitoare în Capitala sportivii Alina Uglea, Adrian Agafitei si Madalina Tibichi, alaturi de multiplu campion national si vicecampion european Ilie Ciotoiu.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ilie ciotoiu haltere federatie antrenor danut fron cupa romaniei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sport.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1569 (s) | 35 queries | Mysql time :0.020344 (s)