News Flash:

Prime marite pentru olimpicii clasati pe locurile 4-6 la Rio

2 Septembrie 2016
5931 Vizualizari | 0 Comentarii
Guvernul a decis, în sedinta sa din data de 31 august, dublarea premiilor pentru sportivii români clasati pe locurile 4-6 la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în urma propunerii Ministerului Tineretului si Sportului, anunta MTS pe site-ul sau oficial.

"Ministrul Tineretului si Sportului, doamna Elisabeta Lipa, încurajeaza si sustine performanta sportiva, dublarea premiilor fiind în egala masura un mesaj pe care vrem sa îl transmitem tinerilor si copiilor care fac sport în România. Uneori, diferenta dintre locul 6 si podium poate fi de câtiva centimetri sau de câteva sutimi. Au existat situatii în istoria Jocurilor Olimpice sau a Campionatelor Mondiale în care performeri mari au ratat cu putin medalia de bronz, însa cu totii trebuie sa învatam sa îi pretuim si sa le apreciem munca pe care o depun zi de zi, ceas de ceas. O clasare în primele sase locuri la JO reprezinta o performanta pe care toti cei care fac parte din lumea sportului trebuie sa o recunoasca si sa fie mereu alaturi de campioni, indiferent de pozitia pe care acestia o ocupa în clasament", se arata în comunicatul MTS.

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Român (COSR), Alin Petrache, anunta pe 25 august dublarea premierilor pentru medaliatii olimpici de la Rio de Janeiro.

Astfel, conform HG 1447/2007, medaliatii cu aur vor primi contravaloarea a 70.000 euro, câstigatorii medaliei de argint 56.000 euro, iar pentru medalia de bronz fiecare sportiv va încasa 42.000 euro. Recompensele anuntate de COSR pentru locurile 4, 5 si 6 erau de 14.000 euro, 10.500 euro, respectiv 7.000 euro.
Antrenorii, precum si colectivele tehnice care au contribuit la realizarea acestor performante la JO 2016 vor fi de asemenea recompensati de catre COSR.

În virtutea parteneriatului dintre COSR si Renault Commerciale Roumanie, medaliatele cu aur vor fi recompensate cu autoturisme Kadjar, medaliatii cu argint vor primi cheile modelului Captur, în timp ce sportivii distinsi cu medalii de bronz vor primi automobile Clio.
România a participat cu 96 sportivi si 7 rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august, si a cucerit cinci medalii, una de aur, una de argint si trei de bronz.

Aurul a fost adus de echipa feminina de spada (Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu, Loredana Dinu), argintul a fost obtinut de tenismenii Florin Mergea si Horia Tecau la dublu masculin, bronzul a fost luat de Gabriel Sîncraian la haltere (cat. 85 kg), de canotoarele de la 8+1 (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Madalina Beres, Laura Oprea, Adelina Bogus, Andreea Boghian si Daniela Druncea) si de Albert Saritov (lupte libere, cat. 97 kg).

Tricolorii au mai reusit, de asemenea, o clasare pe locul 4 (gimnastul Marian Dragulescu la sarituri), trei locuri cinci (Corina Caprioriu - judo, cat. 57 kg, luptatorul de greco-romane Alin Alexuc - cat. 98 kg si sabrerul Tiberiu Dolniceanu), un loc 6 (gimnastul Andrei Muntean la paralele) etc.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mts elisabeta lipa performanta dublarea premiilor cosr argint bronz
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sport.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1599 (s) | 24 queries | Mysql time :0.020007 (s)