News Flash:

Romania candideaza la presedintia Federatiei Europene de Minifotbal

20 Martie 2012
567 Vizualizari | 0 Comentarii
FMFR 1

Presedintii celor 15 federatii de minifotbal de pe continent se vor reuni, în perioada 23 - 25 Martie 2012, la Praga, pentru a pune bazele Federatiei Europene de Minifotbal. In cadrul reuniunii din Cehia vor avea loc alegeri pentru desemnarea primului comitet executiv al noii structuri care va avea în componenta 7 membrii. Razvan Burleanu, presedintele Federatiei de Minifotbal din Romania, va candida pentru presedintia noului organism de conducere si coordonare a minifotbalului pe plan european.

”Semnarea acordului de la Praga reprezinta un moment istoric pentru Romania, dar si pentru întregul continent. Am agreat ideea uniunii pentru a avea o forta considerabila. Asa cum în urma cu peste 50 de ani se puneau bazele Uniunii Europene, astazi aceleasi valori si principii le împartasim cu totii în ceea ce va reprezenta Federatia Europeana de Minifotbal. Am ales Praga pentru semnarea acestui act de fondare pentru ca Cehia reprezinta un model al minifotbalului european, avand peste 70.000 de jucatori legitimati. De asemenea, a contat enorm factorul psihologic. Praga reprezinta un spatiu cu o încarcatura emotionala deosebita. Tarile semnatare ale acestui protocol n-au uitat importanta istorica a <<Primaverii de la Praga>> si, în consecinta, au ales sa continue fenomenul si în domeniul sportului. Infiintarea Federatiei Europene constituie cel mai amplu proiect destinat dezvoltarii sportului de masa pe continent, dupa caderea comunismului”, a declarat Razvan Burleanu.


Minifotbalul va trece astfel într-o alta dimensiune. Tarile semnatare ale actului fondator al Federatiei Europene de Minifotbal – Cehia, Bulgaria, Cipru, Croatia, Grecia, Israel, Italia, Kazahstan, Luxemburg, Polonia, Slovacia, Slovenia, Moldova, Marea Britanie si Romania – au înteles rapid ca succesul enorm la care a ajuns minifotbalul trebuie concretizat si la nivel administrativ.

In prezent, peste 500.000 de europeni practica minifotbalul într-un cadru organizat, jucat dupa aceleasi reguli, principii si valori, exclusiv din placerea practicarii acestui sport.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

praga cehia razvan burleanu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sport.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1870 (s) | 24 queries | Mysql time :0.046330 (s)