News Flash:

Romania spera la cel putin 8 medalii la Olimpiada de la Londra

4 Ianuarie 2012
570 Vizualizari | 0 Comentarii
Alina Dumitru

Ioan Dobrescu, secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman (COSR), a declarat pentru AGERPRES că speră ca Romania să aibă un lot de cel puţin 100 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Londra, la care să cucerească minim 8 medalii.

''Anul acesta avem două mari obiective: să calificăm cat mai mulţi sportivi la Jocurile Olimpice de la Londra cu ocazia competiţiilor care vor avea loc în primele luni ale anului şi să finalizăm cu succes, mai întai din punct de vedere logistic, iar apoi ca participare, prezenta delegaţiei Romaniei la importanta competiţie. Sper ca numărul componenţilor lotului care va face deplasarea la Londra să fie de cel puţin 100 de sportivi, care să cucerească minimum opt medalii'', a declarat Dobrescu.

''Ne dorim, de asemenea, să avem o participare cat mai onorabilă la Jocurile Olimpice de iarnă ale tineretului de la Innsbruck'', a mai spus Dobrescu.

Secretarul general al COSR consideră că ''principala problemă va rămane, însă, şi în 2012 finanţarea. Dacă în 2011, an preolimpic, am avut cea mai mică finanţare din istorie, ne aşteptăm ca în 2012 să fie şi mai rău, pentru că, este clar, sportul este privit ca o cenuşăreasă a societăţii noastre. Să nu mai amintim că s-a reuşit 'performanţa', cu ghilimelele de rigoare, să ni se reţină şi acea pătrime din sumele realizate de Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Sport (ANST) din taxele şi accizele pe ţigarete şi băuturi alcoolice care revine prin lege Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman''.

''Oricum lipsa de comunicare dintre ANST şi COSR nu numai că ne sperie, dar ne şi îngrijorează. In aceste condiţii de austeritate extremă, chiar dacă vom desemna cei mai buni sportivi ai anului, vom propune Comitetului Executiv al COSR ca festivitatea să fie cat mai austeră, banii urmand a fi direcţionaţi către pregătire'', a mai spus Dobrescu.

Referindu-se la anul 2011, Ioan Dobrescu a afirmat că ''este foarte clar că suntem într-o perioadă de repoziţionare. Singurul sport care a mers în parametri normali a fost scrima şi salutăm acest lucru. De asemenea, remarcăm rezultatele pozitive ale componentelor lotului olimpic feminin de judo, în opinia noastră toate cele trei sportive avand şanse reale de afirmare''.

''La categoria mari decepţii includem federaţiile de nataţie şi lupte, unde, cel puţin pană acum, evoluţiile componenţilor loturilor naţionale au fost mult sub aşteptări. Să nu uităm că la înot am rămas cu o singură sportivă de valoare, Camelia Potec, de altfel singura care şi-a realizat baremul A pentru Jocurile Olimpice de la Londra, iar la lupte nu numai că nu avem nici măcar un singur sportiv cu biletul asigurat pentru Olimpiadă, dar şansele de realizare a unui astfel de obiectiv sunt doar teoretice'', a subliniat Dobrescu.

''Nici gimnastica nu s-a ridicat în anul care s-a încheiat la nivelul aşteptărilor, dar sperăm ca pană la momentul întrecerilor de la Londra, atat gimnastele, cat şi gimnaştii să atingă forma optimă pentru a realiza performanţele cu care ne-am obişnuit'', a conchis secretarul general al COSR.

Sursa: AGERPRES.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ioan dobrescu dobrescu camelia potec
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sport.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1660 (s) | 35 queries | Mysql time :0.016327 (s)