News Flash:

Box

Rudel Obreja s-ar putea retrage de la federatie dupa Olimpiada

7 Februarie 2012
700 Vizualizari | 0 Comentarii
Rudel Obreja

Rudel Obreja, preşedintele FR de Box, a precizat după Biroul federal de luni că în acest an nu va avea loc o adunare generală de alegeri, dar nu exclude însă o retragere din funcţie după JO 2012.

''Dacă eu mă retrag vor putea fi alegeri şi eu iau în calcul acest lucru. Dar, avem o misiune, avem JO în acest an şi nu vreau să creăm haos. Am spus însă de la bun început că iau în calcul şi retragerea mea'', a declarat Obreja, aflat în conflict deschis cu Federaţia internaţională de box amator (AIBA). Reamintim că în octombrie 2011, Biroul federal al FRB a anulat o adunare generală extraordinară de alegeri programată pe 28 ale lunii, la solicitarea AIBA, pentru că nu s-au respectat prevederile statutului şi înscrierea candidaţilor nu s-a făcut în termenul prevăzut. FR de Box se află într-o situaţie complicată din punct de vedere juridic, după ce pe 24 septembrie a avut loc o adunare generală care l-a revocat din funcţia de preşedinte pe Rudel Obreja. Actualul preşedinte susţine că nici acea adunare generală nu a fost convocată statutar şi nu putea lua o asemenea decizie, invocand un raport al lui Adrian Ştefănescu, reprezentant al ANST, care nota că Biroul federal întrunit pe 9 septembrie nu era statutar. Vicepreşedintele Fănel Trandafir susţine că adunarea generală s-a desfăşurat statutar şi că ANST nu a contestat convocarea ei în termenul legal de 15 zile.

Deşi a caştigat procesele de la TAS cu AIBA, forul internaţional a suspendat FRB şi pe preşedintele Rudel Obreja pentru 3 luni, începand cu 5 ianuarie, 'pentru nerespectarea unor decizii anterioare ale comisiei', după cum s-a anunţat pe site-ul oficial al forului internaţional de box, fără să se precizeze însă despre ce hotărari anterioare este vorba.

Obreja a informat Biroul federal despre această suspendare şi a precizat că sportivii romani pot participa la orice competiţie cu ajutorul COSR. ''Am făcut o informare către Biroul federal despre ceea ce s-a întamplat la AIBA, dar important este faptul că sportivii şi tehnicienii romani pot participa la competiţii, la stagii internaţionale de pregătire. A fost o confuzie creată îm mod voit de AIBA, pentru că în conformitate cu carta internaţională a sportivilor nu au dreptul să interzică participarea. Ei au dat însă o circulară către toate federaţiile naţionale în care au spus că nu au voie să întreţină relaţii cu noi, federaţia, şi toată lumea a înţeles că prin acest nu e voie, include şi sportivii, dar este fals. Sportivii pot merge la acţiunile internaţionale, înscrişi de COSR. Nici pentru noi nu a fosta clară suspendarea pe 3 luni. Din ce spune AIBA noi nu am respectat nişte decizii anterioare ale lor, fără să facă referire exactă şi din punct de vedere juridic lucrurile au fost absolut neclare, dar e clar că a fost o răzbunare. Au ţinut această decizie 5 zile, dată pe 5 ianuarie, au ieşit cu ea pe data de 10 tocmai să acopere faptul că noi am caştigat al 3-lea proces la TAS''.

Şeful FR de Box nu exclude şi alte sancţiuni din partea AIBA, dar este pregătit să ducă în continuare războiul din tribunale. ''Ne aşteptăm să mai găsească tot felul de pretexte, dar vom proceda în consecinţă. Noi de data asta nu mai avem posibilitatea să atacăm la TAS decizia de suspendare, pentru că AIBA nu mai recunoaşte jurisdicţia TAS. Eu am discutat însă cu avocaţii, vom angaja casa de avocatură care ne-a reprezentat pană acum, Biriş Goran, dar şi o casă de avocatură din Elveţia, pentru că în conformitate cu legea elveţiană, trebuie să avem casă de avocatură din baroul elveţian ca să putem fi reprezentaţi în instanţele civile elveţiene''.

In acest an, FR de Box a primit un buget de 1,29 milioane lei, faţă de 3,9 milioane solicitaţi, insuficient pentru nevoile boxului amator. Accentul va fi pus pe pregătirea loturilor olimpice, în vederea participării la Londra. ''In contextul internaţional în care se găseşte Romania azi, evident că nu suntem mulţumiţi, dar nici nu pot să mă apuc să ţip. Am făcut astăzi nişte restructurări legate de cheltuieli şi de modul în care sunt repartizate. Accentul se va pune pe loturile olimpice. Va trebui să mergem pană la JO şi să vedem ce va fi acolo, atunci şi apoi după. Mai vrem un băiat sau doi calificaţi, pe langă Bogdan Juratoni şi 1 sau 2 fete calificate, asta e ceea ce antrenorii loturilor şi-au asumat şi ceea ce putem face ca potenţial şi ceea ce ne dorim''. Agerpres

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

rudel obreja jo 2012 aiba
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sport.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1802 (s) | 24 queries | Mysql time :0.048595 (s)