News Flash:

Tenis

Scandal la Australian Open: Nalbandian acuza dur un arbitru dupa ce a fost eliminat!

18 Ianuarie 2012
492 Vizualizari | 0 Comentarii
David Nalbandian australian open

Tenismanul argentinian David Nalbandian a contestat capacitatea francezului Kader Nouni de a arbitra la Australian Open, după ce acesta i-a refuzat un ''challenge'' într-un moment decisiv al meciului maraton caştigat de americanul John Isner cu 4-6, 6-3, 2-6, 7-6, 10-8, miercuri, în turul al doilea.

La 8-8, în setul 5, argentinianul a avut o minge de break, anulată după un serviciu al lui Isner, care a fost semnalat iniţial ca out şi validat apoi ca as de arbitrul de scaun. Nalbandian s-a uitat îndelung la urma mingii şi a solicitat un ''challenge'' pentru a verifica dacă serviciul a fost în teren. Francezul Nouni i-a refuzat însă reluarea cu sistemul Hawk-eye, motivand că jucătorul nu a solicitat reluarea suficient de repede. Regulamentul nu prevede însă o limită de timp pentru un jucător care solicită un challenge, acest lucru fiind la discreţia arbitrilor de scaun.

Nalbandian şi-a pierdut concentrarea şi s-a contrazis cateva minute cu arbitrul, înainte de a reveni în silă pe linia de fund a terenului. Isner şi-a caştigat serviciul şi la 9-8 a reuşit un break care i-a adus victoria după 4 ore şi 41 de minute.

Argentinianul declara după meci că francezul nu are calificarea să fie arbitru de scaun. ''Am cerut un challenge şi nu mi s-a dat, nu am mai văzut niciodată aşa ceva. Nu există timp pentru a cere aşa ceva. Nu cred că este apt pentru asemenea meciuri, nu am nicio îndoială'', a declarat finalistul de la Wimbledon din 2002.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

david nalbandian kader nouni australian open john isner hawk-eye
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sport.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1877 (s) | 24 queries | Mysql time :0.049947 (s)