News Flash:

Seful Administratiei de licentiere face lumina! Ce sanse are Dinamo sa joace in cupele europene

16 Martie 2016
860 Vizualizari | 0 Comentarii
Calificata în play-off si aflati "în carti" sa joace si finala Cupei României, Dinamo are sanse mari sa se califice pe unul dintre locurile care duc în Europa în sezonul urmator, dar situatia sa ramâne în continuare neclara. Iesiti din insolventa în urma cu mai putin de un an, ros-albii asteapta un raspuns din partea UEFA. Viorel Duru, directorul Administratiei de Licentiere din cadrul FRF, spune ca raspunsul dat de UEFA în cazul lui Dinamo nu face decât sa trimita mingea în terenul Federatiei.

Totusi, daca forul continental va decide ca ros-albii au drept de participare, FRF nu va avea nimic împotriva. "Nu este competitia noastra, este competitia UEFA", spune Duru, care a precizat, însa, ca organizatia care are sediul la Nyon ofera credit fiecarei federatii de care apartine un club care cere o astfel de lamurire. "Dinamo o sa aiba niste documente, o sa arate pe ce texte de regulament se bazeaza UEFA pentru a solicita licenta UEFA si FRF o sa verifice", a explicat Viorel Duru, care a precizat si ca echipele nu ar trebui încurajate sa intre în insolventa. "Nu putem discuta despre Dinamo, pentru ca procedura nu a început. Eu pot sa discut despre procedurile încheiate, de aceea am si dezbatut pâna acum problema CFR-ului. Ei au o sanctiune de 4 puncte de penalizare pe monitorizarea financiara, care se adauga celor 6 puncte pe licentiere, deci în total sunt 10 puncte de penalizare pentru sezonul 2015-2016. Asta ar trebui sa fie pentru cluburile care au probleme financiare un semnal de alarma: «atentie, intram în insolventa, uite ce ni se poate întâmpla»", a declarat Viorel Duru, în cadrul unui interviu acordat pentru Digi Sport.

"Ar trebui ca cluburile sa fie încurajate sa nu intre în insolventa. åsta este sensul oricarui regulament cu sanctiuni. UEFA le-a dat celor de la Dinamo un raspuns diplomatic, în sensul ca asa stau lucrurile. Fiecare federatie este responsabila pentru administrarea sistemului de licentiere în tara de resedinta a clubului interesat. Evident ca UEFA nu le putea spune altceva decât: «Domnule, mingea nu este la noi, este la FRF»... Asa stau lucrurile, mingea este la FRF. Vom vedea, e în functie de ce documente vor pune la dispozitie si de ce texte regulamente vor întelege sa se foloseasca pentru a solicita licenta UEFA. În momentul asta, Dinamo are nevoie sa respecte regulamentul UEFA, e simplu", a adaugat directorul Administratiei de Licentiere din cadrul FRF. "Eu nu am primit niciun înscris de la UEFA din care sa rezulte ca din punctul lor de vedere este în regula. Regulamentul este unul si acelasi pentru toate cluburile care participa în cupele europene. Evident ca, daca am primi un raspuns de la UEFA ca sunt eligibili, nu am putea spune noi ca noua ni se pare ca nu. Nu este competitia noastra, este competitia UEFA. Daca UEFA spune, scrie negru pe alb, Dinamo poate participa în competitiile europene începând cu sezonul 2016-2017 evident ca lucrurile se deblocheaza, dar noi nu am primit o asemenea scrisoare de la UEFA", a mai spus Viorel Duru.

Clubul condus de Ionut Negoita a acoperit în totalitate datoriile istorice la începutul lunii martie 2015, cu o luna mai devreme decât prevedea planul de reorganizare aprobat de catre instanta, pentru a putea participa în sezonul 2016-2017 în cupele europene. În acest sens, la termenul din 25 martie 2015, SC FC Dinamo 1948 SA a solicitat închiderea procedurii de insolventa si reinsertia societatii în circuitul economic, însa ANAF a contestat planul de reorganizare.

Conform acestui plan, SC Dinamo 1948 SA a avut de achitat 3.486.133 de lei, adica 4,48 la suta din suma aferenta masei credale, care se ridica la momentul intrarii în insolventa la 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro. La 1 aprilie 2015, judecatorul sindic a respins solicitarea societatii de iesire din insolventa, stabilind continuarea procedurii. Decizia instantei a survenit în urma contestatiei formulate de ANAF la tabelul de creante în cadrul procedurii de reorganizare, care s-a aflat pe rol la Curtea de Apel.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dinamo uefa viorel duru
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sport.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1685 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017548 (s)