News Flash:

SOC! George Copos, condamnat la patru ani de inchisoare!

30 Ianuarie 2013
515 Vizualizari | 0 Comentarii
george copos
Omul de afaceri George Copos, patronul clubului de fotbal Rapid Bucureşti, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, în dosarul Loteria I, în urma unei decizii luate marţi de magistraţii Judecătoriei Sectorului 2.

De asemenea, instanţa a mai decis ca George Copos să aibă interdicţia pe o perioadă de cinci ani de a mai ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

În acelaşi dosar, Roza Gilio Giuzepe, Ioan Stelian Raţiu şi Nicolae Cristea (fost director al Loteriei Române) au primit câte patru ani de închisoare cu executare, iar Gabriel Rogoveanu trei ani de închisoare cu executare.

Instanţa i-a obligat pe George Copos şi Roza Gilio Giuzepe (ambii în solidar cu părţile responsabile civilmente SC Ana Electronic SA şi SC Romtur GM Impex SRL), Nicolae Cristea şi Gabriel Rogoveanu la plata către ANAF a sumei de 3.946.112 lei, cu titlu de despăgubiri materiale şi la plata tuturor obligaţiilor fiscale accesorii (majorări, penalităţi şi dobânzi).

Totodată, Ioan Stelian Raţiu, Nicolae Cristea şi Gabriel Rogoveanu trebuie să plătească către ANAF suma de 166.217 lei, cu titlu de despăgubiri materiale.

Judecătorii au menţinut sechestrul asigurător pus pe mai multe conturi deţinute de George Copos.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

George Copos a fost trimis în judecată de procurorii DNA la 6 iunie 2006, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, prin care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste un milion de euro în urma unor tranzacţii realizate cu Compania Naţională Loteria Română.

În dosar au mai fost trimişi în judecată Roza Gilio Giuzepe, cetăţean român, acţionar la societăţile Ana Electronic, Ana Group, Ana Pan, administrator unic director la RomTour GM Impex SRL, membru fondator al Fundaţiei 'ProRapid', şi Ioan Raţiu Stelian, administrator la Transilvania International SRL.

De asemenea, au fost deferiţi justiţiei Nicolae Cristea, fost director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale Loteria Română, membru fondator al Fundaţiei 'ProRapid', şi Gabriel Rogoveanu, agent imobiliar la Euroest Invest SRL.

Potrivit DNA, Loteria Română a achiziţionat din surse proprii, în 2004, din reţeaua Ana Electronic, 38 de spaţii comerciale, cu suprafaţa totală de 6.786 de metri pătraţi, în valoare de 5,1 milioane euro, respectiv 746 euro/metrul pătrat.

Compania a menţionat că, începând cu 18 aprilie 2005, la solicitarea DNA, a pus la dispoziţie documentele care au stat la baza încheierii acestor contracte în vederea probării că tranzacţiile s-au efectuat respectând cerinţele legale în materie, lucru adus la cunoştinţa presei de Loteria Română printr-un comunicat din 16 mai 2005.

Anchetatorii au stabilit că prejudiciul creat statului a fost de peste un milion de euro.

În ianuarie 2006, s-a dispus blocarea unor conturi ale lui George Copos, deblocate parţial la începutul lunii aprilie, dar s-a menţinut sechestrul pe o sumă echivalentă cu prejudiciul produs statului. AGERPRES
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gabriel rogoveanu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sport.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1732 (s) | 35 queries | Mysql time :0.037127 (s)