News Flash:

SOC in fotbalul romanesc! Gheorghe Chivorchian a dat de belea

1 Iulie 2015
691 Vizualizari | 0 Comentarii
Gheorghe Chivorchian
Secretarul general al Federatiei Romane de Fotbal, Gheorghe Chivorchian, s-a suspendat din functie, din cauza inculparii sale în dosarul DNA legat de finantarea clubului Poli Timisoara. Sâmbata, 27 iunie, Gheorghe Chivorchian a fost citat ca martor la DNA Timisoara pentru a raspunde mai multor întrebari legate de modul de finantare al echipei SC Politehnica 1921 Stiinta Timisoara & Invest SA în anul 2008.

Dupa audieri, secretarul general al FRF a fost informat ca a devenit si el inculpat, alaturi de fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, si de fostul secretar general al institutiei repective, Petre Nadastean, carora le-a fost pus si sechestru pe avere. De altfel, procurorii i-au pus si lui sechestru pe întreaga avere. În comunicatul remis ulterior presei de DNA s-a scris, printre altele, ca "au fost acordate societatii comerciale mai sus mentionate, care la acel moment înregistra restante la plata obligatiilor catre bugetul de stat si catre finantatorul Consiliul Judetean Timis, mai multe sume de bani totalizând peste 1.000.000 euro, suma ce constituie prejudiciu adus bugetului Consiliului Judetean Timis".

În acelasi comunicat al DNA, s-a anuntat ca "procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara au dispus punerea în miscare a actiunii penale fata de inculpatul Chivorchian Haic Gheorghe, director executiv al unui club de fotbal, la data faptelor, în prezent secretar general al Federatiei Române de Fotbal, sub aspectul savârsirii infractiunilor de complicitate la abuz în serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si fals în înscrisuri sub semnatura privata, în forma continuata". Atributiile secretarului general al FRF, Gheorghe Chiviorchian, au fost preluate, deocamdata, de presedintele Razvan Burleanu. "Am considerat necesar si firesc sa întrerup exercitarea atributiilor mele de Secretar General pâna la finalizarea procedurilor initiate de institutiile statului si care ma implica, pâna la clarificarea deplina a situatiei.

Federatia Romana de Fotbal
si-a asumat un nou parcurs, ghidat de profesionalism si transparenta, valori pe care le sustin, astfel ca, în urma unei discutii cu presedintele Razvan Burleanu, am decis sa îmi prezint solicitarea de suspendare a atributiilor în fata Comitetului Executiv al FRF, în sedinta din 6 iulie 2015. Voi oferi toate informatiile necesare si sunt la dispozitia autoritatilor pentru lamurirea acestei spete care nu are de ce sa implice Federatia Româna de Fotbal", a declarat Gheorghe Chivorchian. Presedintele Razvan Burleanu a aprobat cererea de suspendare: "Apreciez foarte mult pozitia domnului Gheorghe Chivorchian si modul în care a hotarât sa gestioneze acest moment. Sunt încredintat ca este cea mai buna decizie. Câta vreme se afla în derulare aceste proceduri ale institutiilor, unele care vizeaza o perioada de timp anterioara exercitarii functiei de Secretar General de catre domnul Chivorchian, vom urmari îndeaproape evolutia acestora".
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

razvan burleanu presedinte federatie gheorghe chivorchian
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sport.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1536 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019228 (s)