News Flash:

Sportiva insarcinata in 8 luni la Olimpiada

23 Aprilie 2012
479 Vizualizari | 0 Comentarii
Nur Suryani Mohamed Taibi

Sportiva malaysiană Nur Suryani Mohamed Taibi va avea şi alte emoţii în afara celor legate de concursul de tir, la Jocurile Olimpice de la Londra: ea este însărcinată, iar în perioada competiţiei va fi foarte aproape de termen, în 33 de săptămani.
Tanăra în varstă de 29 de ani din Perak, un oraş aflat la 200 de kilometri de Kuala Lumpur, va da naştere primului său copil la 2 septembrie, la mai puţin de o lună după încheierea JO.
"Voi vorbi cu copilul înainte să concurez: «Nu lovi, stai liniştit doar o oră şi 15 minute, te rog». In perioada JO voi fi în 33 de săptămani, cand voi reveni voi fi în 34 de săptămani", spune sportiva malaysiană.
Nur Suryani Mohamed Taibi va pleca la Londra în iulie. "Comitetul Olimpic a avut să mă trimită la Londra devreme, pentru că îi este teamă, dar din cate am înţeles de la compania aeriană nu este recomandat ca o femeie însărcinată să călătorească cand sarcina este şi mai avansată dect va fi a mea. Eu voi ajunge la Londra în jur de 25 iulie şi mă voi întoarce imediat după concurs. Nu voi sta mult acolo", relatează sportiva.
   

Concursul de tir nu este foarte solicitant fizic, dar stresul şi presiunea competiţiei olimpice o vor afecta pe malaysiancă.
"Familia mea se gandeşte dacă pot concura. Eu răspund: «Nicio problemă», pentru că ai ceva viu în tine, eşti însoţit oriunde mergi. Nu te simţi singur. Cand sunt însărcinată nu am probleme, îmi place. Obiectivul meu este să concurez, Poate spre finalul lunii iunie, dacă voi avea probleme ce ar putea pune în pericol bebeluşul meu, îmi voi reconsidera opţiunile. Dar simt că sunt puternică şi soţul meu mă susţine. Doctorii spun că sunt în formă şi că mă pot antrena pană la opt sau nouă luni".
Nur Suryani a caştigat o medalie de bronz la Jocurile Asiei în 2010, la Guangzhou, dar şi aurul la Jocurile Commonwealth-ului de la New Delhi, în proba de dublu la puşcă cu aer comprimat 10 metri, alături de Nur Ayuni Farhana. In noiembrie, ea a mai caştigat două medalii de aur, la Jocurile Asiei de Sud-Est, la puşcă cu aer comprimat 10 metri şi puşcă 50 metri trei poziţii.
Ea a obţinut punctajul necesar pentru participarea la Jocurile Olimpice în ambele probe, în ianuarie, la cateva zile după ce a aflat că va deveni mamă. Are o atitudine pozitivă şi este foarte hotărată, ceea ce o ajută să înlăture prejudecăţile din Malaysia, conform cărora tirul este un sport pentru bărbaţi.
"Mi-am spus: «Pare să fie o treabă pentru bărbaţi»", îşi aminteşte ea de reacţia pe care a avut-o la varsta de 15 ani, cand tatăl ei a invitat-o pentru prima dată la poligon. "Dar îmi plac activităţile cum este aceasta, nu cele feminine, nu îmi plac acele tipuri de sporturi, astfel că am încercat şi a fost ok".
Nur Suryani Mohamed Taibi speră că participarea la Jocurile Olimpice va atrage femeile din Malaysia către practicarea tirului. Ea încă nu se gandeşte însă să devină prima campioană olimpică din Malaysia.
"Deocamdată nu mă gandesc la asta. Oricum, poate vor spune că este nedrept, pentru că două persoane trag pentru un aur", a glumit sportiva, referindu-se la sarcina sa.
Nur este lăudată pentru atitudinea sa de directorul programului de elită din cadrul Consiliului Naţional pentru Sport, Mohd Ariffin Ghani. "Suryani nu a dat înapoi, deşi a intrat în a patra lună de sarcină. Am primit un raport al progresului şi ea se descurcă foarte bine la antrenamente. Trebuie mult curaj şi determinare pentru a face ce face ea. Deocamdată, Suryani este hotărată să participe la JO, dar o vom monitoriza îndeaproape. Avem sportive pregătite să îi ia locul dacă va fi necesar, dar acum acceptăm decizia ei. Doar s-a calificat pe merit şi merită să meargă la Londra. Suryani este o sportivă exemplară".

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

comitetul olimpic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sport.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2020 (s) | 35 queries | Mysql time :0.050223 (s)