News Flash:

Titi Aur a inaugurat Scoala Mobila de Conducere Defensiva

19 Mai 2011
3109 Vizualizari | 0 Comentarii
Titi Aur
Pilotul Titi Aur a inagurat versiunea mobila a scolii sale de pilotaj, destinata companiilor care nu îsi pot trimite angajatii la instructie. Scoala Mobila de Conducere Defensiva consta într-un camion modificat special, care a primit echipamente de instruire în vederea îmbunatatirii sigurantei în conducere a cursantilor. Respectivul camion, cu toate echipamentele aferente, a costat aproximativ 100.000 de euro si a intrat deja în "circuitul" de scolarizare a angajatilor companiilor din întreaga tara. În cadrul Scolii Mobile de Conducere Defensiva, cursantilor li se predau notiunile care le sunt necesare pentru a manevra automobilul în siguranta, alaturi de tehnici de control a derapajului si metode de iesire dintr-un automobil rasturnat.
Cursul de Conducere Defensiva al scolii patronate de Titi Aur include sase ore de teorie si opt ore de practica. Respectiva scoala ofera si cursuri de conducere agresiva, de conducere sportiva si chiar un curs de pilotaj în urma caruia se poate obtine licenta de participare în CNR. Ultimul curs are un pret de 1.000 de euro plus TVA si se întinde pe doua zile. Celelalte cursuri au preturi mai accesibile, iar toate pot fi abordate atât de companii, cât si persoane particulare. Scopul final al acestor cursuri este o exploatare mai sigura si mai eficienta a automobilelor, în orice conditie pe care o vor întâlni cursantii pe drumurile patriei.
"Conducerea defensiva si, implicit, comportamentul la volan, reprezinta un subiect extrem de important însa, din pacate, destul de putin abordat în România. Aceasta este premiza de la care am pornit atunci când am decis sa punem bazele Centrului Mobil de Conducere Defensiva. Cei care opteaza pentru cursurile de conducere defensiva au la dispozitie un simulator de rasturnare, simulator de tamponare si de pozitie la volan, pozitia mâinilor pe volan, dar si testarea timpului de reactie, dându-le, astfel, posibilitatea de a se confrunta cu cât mai multe situatii practice", a declarat Titi Aur.
Cu prilejul acestui eveniment, Titi Aur a lansat si cartea "Auto CONTROL – tehnici si tactici de conducere defensiva si sportiva". Respectiva lucrare a fost redactata de Norin Pausan si coordonata de pilotul Titi Aur. Volumul are un pret de 25 de lei plus taxe de transport (8 lei) si poate fi comandata de pe site-ul cu acelasi nume. Cartea Auto Control are scopul de a le inocula cititorilor cunostintele de baza în materie de conducere preventiva (n.r. cunoscuta si sub numele de defensive driving) în vederea eficientizarii manevrarii automobilului si cresterii nivelului de siguranta rutiera.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

norin pausan
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sport.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1626 (s) | 24 queries | Mysql time :0.011528 (s)