News Flash:

ULUITOR! Coruptie la Gala lui Bute de la Bucuresti

28 Aprilie 2012
1185 Vizualizari | 0 Comentarii
Departamentul de Lupta Antifrauda (DLAF) a sesizat DNA în legatura cu posibile acte de coruptie si alte fapte penale, comise, în principal, de Rudel Obreja în contextul organizarii galei "Campion pentru România", eveniment sportiv la care pugilistul Lucian Bute a boxat la Bucuresti.
În nota de control întocmita de inspectorii DLAF si înaintata DNA, nota obtinuta de Mediafax, este descris modul în care Rudel Obreja, presedinte al Federatiei Române de Box, a dat dreptul de exclusivitate în organizarea galei de box "Campion pentru România" unei firme care îi apartinea tot lui. În baza contractului de exclusivitate de la federatia condusa de Obreja, firma acestuia, Europlus Computers SRL, a obtinut, prin negociere directa de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, condus la acel moment de Elena Udrea, un contract de 10.175.168 de lei, având ca obiect "Promovarea brandului turistic al României".

Valoarea a fost stabilita în baza unui studiu întocmit de The AdComp - Divizia de Publicitate SRL, la comanda Europlus Computers, valoare pe care MDRT "si-a însusit-o". Inspectorii DLAF au ajuns la concluzia ca firma lui Rudel Obreja nu avea în nici un caz capacitatea tehnica si profesionala de organiza o asemenea gala sau de a presta servicii de promovare a României ca destinatie turistica si a brandului national. Cu numai doua luni înainte de organizarea galei, firma lui Obreja, Europlus Computers, care avea patru angajati - doi part-time cu patru ore pe zi si doi part-time cu doua ore pe zi - si-a adaugat ca activitati secundare "serviciile de reprezentare media" si "Activitatile agentiilor de publicitate". Firma, însa, nu a angajat vreun specialist în aceste domenii, din datele ITM reiesind ca, pâna la momentul la care a primit contractul de la minister, a avut aceiasi patru angajati: un contabil, un subinginer electronist, un inginer electromecanic si un consilier juridic.

Cati bani a luat Obreja?

În aceste conditii, DLAF a ajuns la concluzia ca MDRT a încheiat contractul cu firma lui Obreja în baza exclusivitatii pe care o primise de la Federatia de Box condusa tot de el.
Imediat dupa obtinerea contractului de la MDRT, firma lui Obreja a luat un credit de la BRD, garantând cu sumele ce urmau sa fie obtinute din acest contract. MDRT a platit, pe 1 februarie 2012, o prima transa din contract, în valoare de 8.116.800 de lei. Suma a intrat în contul de trezorerie deschis de BRD pentru a-si primi banii din contractul dintre MDRT si Europlus Computers. Plata s-a facut din bugetul MDRT, însa urma sa fie decontata din Fondul European de Dezvoltare Regionala. Cererea de rambursare a fost depusa pe 16 februarie, însa autoritatea de management a acestui proiect în România a suspendat verificarea ei, pâna la încheierea controlului DLAF. "Pentru majorarea artificiala a valorii cheltuielilor efectuate în legatura cu organizarea galei, în corespondenta cu DLAF, SC Europlus Computers a invocat plati în valoare de 239.493,82 de lei care nu pot fi considerate ca fiind efectuate pentru organizarea reuniunii de box profesionist si care nu au legatura cu activitati de promovare a României. Aceste cheltuieli se refera la bilet de avion pentru Denisa Obreja, haine la comanda pentru Rudel Obreja, comisionul din vânzarea biletelor de intrare la gala, servicii de cazare si masa achizitionate înainte de încheierea contractului cu MDRT pentru un grup de persoane care nu sunt angajatii Europlus Computers SRL, dineu dupa gala de box din 9 iulie sau servicii de consultanta prestate în perioada iulie 2011 - ianuarie 2012", afirma inspectorii DLAF în documentul de control transmis DNA si obtinut de Mediafax.
Valoarea totala a contractului dintre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) si Europlus Computers, firma presedintelui Federatiei Române de Box, care a organizat evenimentul în care a boxat si Lucian Bute, a fost de 1,93 milioane de euro, fara TVA. Gala de box profesionist "Campion pentru România", în cadrul careia a avut loc si meciul dintre Lucian Bute si francezul Jean-Paul Mendy s-a desfasurat pe 9 iulie, la Romexpo.
Pe 1 noiembrie 2011, MDRT anunta ca firma lui Rudel Obreja va încasa suma de 1,53 milioane de euro, fara TVA, cu aproape 400.000 euro mai putin decât valoarea din contract, întrucât nu si-a îndeplinit unele obligatii.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dlaf dna fapte penale mdrt europlus computers
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sport.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1674 (s) | 24 queries | Mysql time :0.043411 (s)