News Flash:

Vezi castigatoarele tuturor editiilor Cupei UEFA si Europa League

17 Mai 2011
6244 Vizualizari | 0 Comentarii
Miercuri 18 mai, la Dublin, formatiile portugheze FC Porto, la care joaca si românul Cristian Sapunaru, si Sporting Braga, vor disputa a doua finala a competitiei Europa League, care a înlocuit Cupa UEFA.
Este a opta finala a competitiei care se joaca între formatii din aceeasi tara si prima între formatii portugheze, dupa ce au avut câte doua reprezentante în ultimul act Anglia (1972), Germania (1980), Italia (1990, 1991, 1995), 1998) si Spania (2007).
Porto are deja în palmares o Cupa UEFA, în 2003, când a învins pe Celtic Glasgow în finala, cu 3-2, dupa prelungiri. 
Palmaresul finalelor Cupei UEFA:

Finalele Cupei UEFA (între 1955 si 1971 competitia a purtat numele de Cupa Oraselor Târguri):
1971-72 Tottenham Hotspur - Wolverhampton Wanderers 2-1, 1-1
1972-73 Liverpool - Borussia Moenchengladbach 3-0, 0-2
1973-74 Feyenoord Rotterdam - Tottenham Hotspur 2-2, 2-0
1974-75 Borussia Moenchengladbach - Twente Enschede 0-0, 5-1
1975-76 Liverpool - FC Bruges 3-2, 1-1
1976-77 Juventus Torino - Athletic Bilbao 1-0, 1-2
1977-78 PSV Eindhoven - Bastia 0-0, 3-0
1978-79 Borussia Moenchengladbach - Steaua Rosie Belgrad 1-1, 1-0
1979-80 Eintracht Frankfurt - Borussia Moenchengladbach 1-0, 2-3
1980-81 Ipswich Town - AZ Alkmaar 3-0, 2-4
1981-82 IFK Goeteborg - Hamburger SV 1-0, 3-0
1982-83 Anderlecht Bruxelles - Benfica Lisabona 1-0, 1-1
1983-84 Tottenham Hotspur - Anderlecht 1-1, 1-1; 4-3 la loviturile de departajare
1984-85 Real Madrid - Videoton Szekesfehervar 3-0, 0-1
1985-86 Real Madrid - FC Koln 5-1, 0-2
1986-87 IFK Goeteborg - Dundee United 1-0, 1-1
1987-88 Bayer Leverkusen - Espanyol Barcelona 0-3, 3-0, dupa prelungiri; 3-2 la loviturile de departajare
1988-89 SSC Napoli - VfB Stuttgart 2-1, 3-3
1989-90 Juventus Torino - Fiorentina 3-1, 0-0
1990-91 Inter Milano - AS Roma 2-0, 0-1
1991-92 Ajax Amsterdam - AC Torino 0-0, 2-2
1992-93 Juventus Torino - Borussia Dortmund 3-0, 3-1
1993-94 Inter Milano - SV Salzburg 1-0, 1-0
1994-95 AC Parma - Juventus Torino 1-0, 1-1
1995-96 Bayern Munchen - Bordeaux 2-0, 3-1
1996-97 Schalke 04 - Inter Milano 1-0, 0-1, dupa prelungiri, 4-1 la loviturile de departajare
1997-98 Inter Milano - Lazio Roma 3-0 (la Paris)
1998-99 AC Parma - Olympique Marseille 3-0 (Moscova)
1999-2000 Galatasaray Istanbul - Arsenal Londra 0-0, dupa prelungiri, 4-1 la loviturile de departajare (Copenhaga)
2000-01 Liverpool - Deportivo Alaves 5-4, dupa prelungiri (Dortmund)
2001-02 Feyenoord Rotterdam - Borussia Dortmund 3-2 (Rotterdam)
2002-03 FC Porto - Celtic Glasgow 3-2, dupa prelungiri (Sevilla)
2003-04 Valencia - Olympique Marseille 2-0 (Goeteborg)
2004-05 Sporting Lisabona - TSKA Moscova 1-3 (Lisabona)
2005-06 FC Sevilla - Middlesbrough (Eindhoven) 4-0
2006-07 FC Sevilla - Espanyol Barcelona (Glasgow) 2-2 dupa prelungiri, 3-1 dupa loviturile de departajare
2007-08 Zenit St Petersburg - Glasgow Rangers (Manchester) 2-0
2008-09 Sahtior Donetk - Werder Bremen 2-1, dupa prelungiri (Istanbul)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sport.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1599 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012614 (s)